Térképek, útikönyvek

MAGYARORSZÁG CSODÁLATOS TÚRAÚTVONALAI /GYALOGTÚRÁK, KERÉKPÁROS ÉS VÍZI KIRÁNDULÁSOK CSALÁDOKNAK IS

 

szerző: NAGY BALÁZS

kiadás éve: 2016
súlya: 780 gramm
terjedelme: 448 oldal

Újra indulhat a kaland! Gyalog, két keréken tekerve vagy evezve! Könyvünket a két évvel ezelőtt megjelent Magyarország legszebb túraútvonalai című nagysikerű túrakalauzhoz képest komoly bővülés jellemzi. A most bemutatott útvonalak között számos esetben kiemelt figyelmet kap a családi, illetve kisgyermekes kirándulás, több, könnyen kivitelezhető vízi kalandot ajánlunk, kerékpáron pedig egészen más metszetét ismerhetjük meg e tájaknak, mint például gyalogolva.
A könyv minden hegyvidéket, tájegységet külön tárgyal, minden útvonalat térképen is mutat, sőt a hegyvidéki terepekhez a túra domborzati keresztmetszete is társul, a szintemelkedések és szintvesztések megjelenítésével segítve a tervezést, a felkészülést.
A változó nehézségű túrák adatait minden esetben táblázat foglalja össze, így az indulási és érkezési helyekről, a távról, a menetidőről és a pontos útvonalról is összegző képünk lesz. A kerékpár- és vízitúrákat segítendő írunk a felszerelésekről és különleges, “járműspecifikus” tudnivalókról is. Hegyvidékeink bejárásához e túrakalauz-hátteret rendkívül bőséges képanyag egészíti ki, ezzel is kedvet teremtve az induláshoz.
Mert ha van hívogató terep, térkép, felszerelés és most már túrakalauz is, csak a lelkesedést, érdeklődést, újdonságkeresést kell mellé tennünk!
Keljünk útra, s vigyük magunkkal családunkat, barátainkat is!

ERDÉLY LEGSZEBB TÚRAÚTVONALAI /TÚRÁZÓK NAGYKÖNYVE

 

szerző: SZILÁGYI PALKÓ PÁL

kiadás éve: 2011
súlya: 810 gramm
terjedelme: 528 oldal

Az Erdély és környékének legszebb túraútvonalai legalább annyi csodát rejt, mint sorozatunk első tagja, a nagy sikerű Magyarország legszebb túraútvonalai.

Európa egyik legváltozatosabb hegyvilága szegélyezi lakóhelyünket, a kárpáti medencevidéket: a kőzettani és domborzati sokszínűség, a mozaikosan változó táj meglepően érdekes túraterepek helyszíne. Különösen igaz ez a Kárpátok Romániában húzódó részeire, így e túrakalauz erdélyi, partiumi, máramarosi és bánsági hegyi ösvényeket is ismertet.

A túrakönyv célja, hogy átfogó képet nyújtson az erdélyi és Erdély környéki hegyvonulatokról, mégpedig a legszínesebb és legjellegzetesebb útvonalak, helyszínek ismertetésével. Találunk benne könnyed kirándulásokat, keményebb csillagtúrákat, vad szurdoktúrákat és többnapos trekkingeket is.

A sokszor nyáron is visszafogottan látogatott hosszabb és távolibb útvonalak, valamint a téli teljes elhagyatottság bőséges hegyi kihívást és kalandot kínál, gyakran a turista-hőskor körülményeit idézve vissza.

 

VAJDASÁG SZÁZ CSODÁJA

 

szerző: GÁSPÁR KATALIN

kiadás éve: 2006
súlya: 1035 gramm
terjedelme: 208 oldal

A vajdasági róna akármerre forduljunk is, csodákat rejt. Könyvünkben keresztül-kasul bebarangoljuk ezt a vidéket a Tiszától a Száváig, Szabadka nyüzsgő utcáitól a Deliblát nesztelen homoktengeréig, a római kortól napjainkig. Elidőzünk a Délvidék legősibb városaiban, a Tarcal-hegység kolostoraiban, és megérintjük Sóskopó páratlan természeti kincseit.

 

ERDÉLY SZÁZ CSODÁJA II. /REJTŐZKÖDŐ ÉRTÉKEK NYOMÁBAN

 

Szerzők: Batiz Réka, Mándoki Ferenc, Szász Péter Zsolt, Szilágyi Palkó Pál, Tulics Helga

kiadás éve: 2006
súlya: 1080 gramm
terjedelme: 210 oldal

Erdély rejtett értékeit kutatja a könyv. Kézen fogva az Olvasót, együtt járják be ezt a csodálatos vidéket. Az út – kereken száz állomás – Máramarostól az Al-Dunáig, Temesvártól a Csíki-Havasokig vezet. Megáll a városok forgatagában, hogy megnézzen egy elfeledett épületet, végigvezet kalandos hegyi utakon, eldugott falvakban kutatja a csodák nyomát. Mindezt a már megszokott olvasmányos információdús stílusban és talán még az eddigieknél is szebb fotókkal illusztrálva.

 

FELVIDÉK SZÁZ CSODÁJA

 

Szerző: Gaál Lajos, Görföl Jenő, Pomichal Richárd, Puss Vera, Simon Beáta, Simon Attila

kiadás éve: 2005
súlya: 1040 gramm
terjedelme: 210 oldal

Ki hinné, hogy Rozsnóban található a világ (majdnem) legmagasabb cseppkőoszlopa? Hogy még ma is kísért Pálffy István gróf Bajmócon? Hogy Marcus Aurelius seregét a csenkepusztai esőcsoda segítette győzelemre? Hogy van olyan magyar vár, amit ellenség soha nem tudott elfoglalni? Könyvünk újból rejtett értékek felkutatására invitálja az Olvasót, aki eddig már felfedezhette velünk Magyarország és Erdély száz csodáját.

 

ERDÉLY SZÁZ CSODÁJA /REJTŐZKÖDŐ ÉRTÉKEK NYOMÁBAN

 

szerző: SZILÁGYI PALKÓ PÁL

kiadás éve: 2004
súlya: 1040 gramm
terjedelme: 209 oldal

Sorozatunk harmadik kötete, az Erdély száz csodája egy olyan album, amely nem csupán egyetlen szemszögből mutatja be Erdélyt, hanem száz külön képből áll, melyek között egyaránt előfordulnak jellegzetes és kevésbé ismert, felfedezésre váró helyek is. Könyvünk varázslatos tájakra kalauzol: vadregényes szurdokvölgyekbe, évszázadok titkait őrző fatemplomokba, barlangok mélyére, vagy az ősi hagyományok szerint élő hegyi pásztorok közé. A száz hely, melyet e könyvben bemutatunk, önmagában is egy- egy csoda, ám így egybegyűjtve érezhetjük azt a páratlan gazdagságot, melyet Erdély jelent – ennek megismerésére és felfedezésére csábítjuk most az Olvasót.

 

MAGYARORSZÁG SZÁZ CSODÁJA II. /REJTŐZKÖDŐ ÉRTÉKEINK NYOMÁBAN

 

szerző: Barczi Attila, Erdei T. Lilla, Halmai Róbert, Horváth Gergő, Horváth Réka, Semsey Balázs, Szilágyi Dániel, Tóth Krisztina

Előző kötetünkhöz hasonlóan ezúttal is száz különleges helyre kalauzoljuk el az olvasót. Témáink között szerepelnek természeti ritkaságok, ősi, mégis ismeretlen kulturális emlékek, és nemegyszer olyan helyek, épületek is, melyekről talán naponta hallunk, gyakran elmegyünk mellettük, és mégis tartogatnak számunkra új, meglepő dolgokat.

 

MAGYARORSZÁG SZÁZ CSODÁJA

 

Szerző: Horváth Gergő

kiadás éve: 2004

Magyarország minden tájegysége rejt valami izgalmasat, újat, vagy éppen ősit a régmúlt hagyományaiból. Hazánk rejtőzködő értékeinek feltárását ígéri ez a képeskönyv. A varázslatos helyek, melyeket szerzőink felkerestek egyrészt természeti képződmények, mint a lávafolyások, bazalttömbök, szikes puszták, kőtengerek, ősforrások, barlangok és szakadékok, valamint a hazai fauna és flóra ritkaságainak megőrzésére létrehozott nemzeti parkok, arborétumok. A kulturális értékek, építészeti különlegességek, művészeti alkotások, vallási és történelmi emlékek legalább ilyen fontos helyet kaptak a könyvben.

 

HUNDERT WUNDER IN UNGARN

 

Szerző: Bódis Bernadett, Csizmadia Norbert, Csuták Máté, Juhász Zsolt, Kákonyi Péter, Nógrádi Csilla, Szabó Zsófia, Szénási Éva

Magyarország minden tájegysége rejt valami izgalmasat, újat, vagy éppen ősit a régmúlt hagyományaiból. Hazánk rejtőzködő értékeinek feltárását ígéri ez a képeskönyv. A varázslatos helyek, melyeket szerzőink felkerestek egyrészt természeti képződmények, mint a lávafolyások, bazalttömbök, szikes puszták, kőtengerek, ősforrások, barlangok és szakadékok, valamint a hazai fauna és flóra ritkaságainak megőrzésére létrehozott nemzeti parkok, arborétumok. A kulturális értékek, építészeti különlegességek, művészeti alkotások, vallási és történelmi emlékek legalább ilyen fontos helyet kaptak a könyvben.

 

 

img class=”alignleft” src=”http://www.konyvtunder.hu/vizjeltotem.php?imagesource=142/142371.jpg” alt=”” width=”200″ /