Lexikonok, enciklopédiák

A MOTOROZÁS ENCIKLOPÉDIÁJA

 

szerző: NAGY-PALOCSAI-RUSZANOV-PORPÁCZY-FERTŐ

kiadás éve: 2006

Az emberiség nagy vágya, hogy legyőzze a teret. Lóháton nem éreztük az uralkodás mámorát, a gép születésekor pedig még teli voltunk aggodalommal. A gőzgépektől szinte percek alatt jutottunk el a rakétákig, s ma már autóval száguldozhatunk, és repülővel szállhatunk a Holdig. De mi az, ülni egy vacak kaszniban vagy egy repülő bódéban?! Így ültünk hát először kerékpárra, a bátrabbak pedig vasparipára. E könyv a legményebb gyökerekig nyúlik vissza, és onnan mássza meg a motorozás csodás fáját. Behatol a vas belsejébe, kifürkészi a fejvédőt és a bőrcsizmát, együtt repít világklasszisokkal és hétköznapi motoros lovagokkal. Sőt, itt-ott izgalmas technikai bravúrok, irodalmi bemutatók és néhol szemtelen hangú írások is bekerültek lapjai közé. Ez a könyv olyan gyűjtemény, amelyhez hasonló eddig még nem született magyar könyvpiacon, de az igény rá egyidős magával a motorozással.


 

A FEGYVEREK NAGYKÖNYVE

 

szerző: CHRIS MCNAB

kiadás éve: 2005

A kézi lőfegyverek történetének enciklopédikus ismertetőjét tartja kezében az olvasó. Az olvasmányos és informatív kézikönyv a több száz színes illusztráció és fotó segítségével felbecsülhetetlen értékű útmutatót nyújt az antik, a katonai és sportfegyverek szerkezeti felépítéséről, használatáról, de kitér a lövedékek történetére is. Könyvünk igazi érdekessége, hogy mindezt számtalan történelmi példán és archív felvételen keresztül is bemutatja.


 

MAGYAR HORGÁSZ ENCIKLOPÉDIA

 

szerző: LÁNYI GÁBOR – LÁNYI GYÖRGY

kiadás éve: 2002
súlya: 3325 gramm
terjedelme: 720 oldal

A Magyar Horgász Enciklopédia az első olyan kiadvány, amely kifejezetten magyar viszonyokra vonatkozóan foglalja össze mindazt, ami a horgászat ismeretkörébe tartozik. Ízelítőül a főbb fejezetcímekből: Halaink környezete Magyarország halai – elsősorban horgászati nézőpontból Horgászeszköz kalauz – a házilag barkácsolható eszközöktől a legmodernebb felszerelésekig A sporthorgászat módszerei és technikái Halaink és horgászatuk – mire, mikor, hol és hogyan horgásszunk Magyarország horgászvizei – 20 részletes térképpel


 

FILMLEXIKON 1945-TŐL NAPJAINKI

 

FILMLEXIKON 1945-TŐL NAPJAINKIG I-II. CSALA KÁROLY|VERESS JÓZSEF A világ ismert rendezőinek és filmszínészeinek életéről: több mint 3000 rendező és filmszínész szakmai életpályája; A filmhez tartozó szakkifejezések magyarázatai; A magyar filmgyártás és -forgalmazás története; A leghíresebb filmfesztiválok díjazott filmjei; Az 1945 után Magyarországon bemutatott filmek legfontosabb adatai; Filmográfia; 1200 szövegoldal és 124 színes oldal 200 fényképpel.