Album

MAGYARORSZÁG CSODÁLATOS TÚRAÚTVONALAI /GYALOGTÚRÁK, KERÉKPÁROS ÉS VÍZI KIRÁNDULÁSOK CSALÁDOKNAK IS

szerzõ: NAGY BALÁZS kiadás éve: 2016
súlya: 780 gramm
terjedelme: 448 oldal

Újra indulhat a kaland! Gyalog, két keréken tekerve vagy evezve! Könyvünket a két évvel ezelõtt megjelent Magyarország legszebb túraútvonalai címû nagysikerû túrakalauzhoz képest komoly bõvülés jellemzi. A most bemutatott útvonalak között számos esetben kiemelt figyelmet kap a családi, illetve kisgyermekes kirándulás, több, könnyen kivitelezhetõ vízi kalandot ajánlunk, kerékpáron pedig egészen más metszetét ismerhetjük meg e tájaknak, mint például gyalogolva.
A könyv minden hegyvidéket, tájegységet külön tárgyal, minden útvonalat térképen is mutat, sõt a hegyvidéki terepekhez a túra domborzati keresztmetszete is társul, a szintemelkedések és szintvesztések megjelenítésével segítve a tervezést, a felkészülést.
A változó nehézségû túrák adatait minden esetben táblázat foglalja össze, így az indulási és érkezési helyekrõl, a távról, a menetidõrõl és a pontos útvonalról is összegzõ képünk lesz. A kerékpár- és vízitúrákat segítendõ írunk a felszerelésekrõl és különleges, “jármûspecifikus” tudnivalókról is. Hegyvidékeink bejárásához e túrakalauz-hátteret rendkívül bõséges képanyag egészíti ki, ezzel is kedvet teremtve az induláshoz.
Mert ha van hívogató terep, térkép, felszerelés és most már túrakalauz is, csak a lelkesedést, érdeklõdést, újdonságkeresést kell mellé tennünk!
Keljünk útra, s vigyük magunkkal családunkat, barátainkat is!

MAGYARORSZÁG TÚRAÚTVONALAI – BUDAPEST ÉS KÖRNYÉKE /TÚRÁZÓK NAGYKÖNYVE

 

szerző: DR. NAGY BALÁZS

kiadás éve: 2014
súlya: 728 gramm
terjedelme: 416 oldal

Magyarország túraútvonalai könyvsorozatunk legújabb kötete a Budapesten és környékén kirándulni vágyóknak kedvez. Ezúttal olyan, egy nap alatt bejárható túrákat mutatunk be, amelyek nagyon könnyen megközelíthetőek a fővárosból, így kellemes kikapcsolódást nyújtanak a zajos betondzsungelből a természetbe vágyók számára.
Budapest földrajzi fekvése miatt egyedülálló, bármerre is indulunk, szebbnél szebb kirándulóhelyszíneket fedezhetünk fel közvetlen környezetében. A gondosan megválogatott túrák szerzőink egyedi útvonaltervezésének köszönhetően különleges helyekre kalauzolják el az olvasót, jó részüknek határozott koncepciója van: célja egy-egy jelenség, jellegzetesség megismerése.
Úti célunk legyen akár a Budai-hegység, a Börzsöny vagy éppen a Pilis, biztos, hogy páratlan élményben és pazar panorámában lesz részünk, hiszen mi is lehetne jobb program egy napsütéses hétvégén, mint a testet-lelket felpezsdítő, családi túrázás?
A korábbi kötetekhez hasonlóan a túraútvonalak leírását gyakorlati tudnivalókkal egészítettük ki, minden kirándulásnál szerepelnek a felkészülést segítő információk: a távolság, a bejáráshoz szükséges idő, a szintemelkedés, a pontos, jelzésekkel ellátott útvonal, a nehézségi fok, valamint a tervezéshez kiváló támpontot nyújtó áttekintő térkép, és természetesen a bejárt túrákról készült csodálatos fotók – a már megszokott minőségben.
Keljünk útra, és fedezzük fel hazánk legizgalmasabb terepeit gyalogosan vagy kerékpárral!

MAGYARORSZÁG HAGYOMÁNYŐRZŐ TÚRAÚTVONALAI

 

szerző: NAGY BALÁZS

kiadás éve: 2013
súlya: 420 gramm
terjedelme: 416 oldal

Ha kirándulni, túrázni indulunk, vonzerő lehet a táj, az adott útvonal, a kiránduló közösség, maga a mozgás, vagy épp a mindennapitól gyökeresen eltérő környezet és a nyugalom. Hazánk csodálatos hegyvidékeit, tájegységeit azonban érdemes olyan szemmel is bejárni, ahogy esetleg idáig még nem tettük. A Magyarország túraútvonalainak legjavát összegyűjtő sorozatunk első két kötete után most olyan válogatást adunk a túrázás szerelmeseinek kezébe, melynek célja a tájon-környezeten túlmutató, kifejezetten emberközpontú ismeretterjesztés és hagyományápolás. Események, személyek, ősi mesterségek, harcok és legendák nyomában járunk, nevezetes történések helyszínein barangolunk. Minden egyes túraútvonal egy hívogató téma köré szerveződik, ennek gondolatmenete visz végig a tájon.
A túrák érintik többek között Rákóczi Ferenc, Jókai Mór, Hunyadi Mátyás vagy Liszt Ferenc életének fontos állomásait, de feltárul előttünk a kisvasutak, a szénégetők, a szőlészetek, a szerzetesi kultúra, búcsújáróhelyek és végvárak világa is.
Bőséges és minőségi képanyaggal ellátott terepi-honismereti albumunk a korábbi kötetekhez hasonlóan minden útvonalat gyakorlati információkkal együtt mutat be, az útvonalak mellett egyaránt szerepel a megközelíthetőség, a napi táv, a bejáráshoz szükséges idő, a szintemelkedés, a pontos útvonal (jelzésekkel), a nehézségi fok, valamint a tervezéshez és megvalósításhoz kiváló támpontot nyújtó áttekintő térkép.
Keljünk útra és fedezzük fel hazánk legizgalmasabb hagyományőrző terepeit! Gyalogosan, kerékpárral vagy akár lóháton!

ERDÉLY LEGSZEBB TÚRAÚTVONALAI /TÚRÁZÓK NAGYKÖNYVE

 

szerző: SZILÁGYI PALKÓ PÁL

kiadás éve: 2011
súlya: 810 gramm
terjedelme: 528 oldal

Az Erdély és környékének legszebb túraútvonalai legalább annyi csodát rejt, mint sorozatunk első tagja, a nagy sikerű Magyarország legszebb túraútvonalai.

Európa egyik legváltozatosabb hegyvilága szegélyezi lakóhelyünket, a kárpáti medencevidéket: a kőzettani és domborzati sokszínűség, a mozaikosan változó táj meglepően érdekes túraterepek helyszíne. Különösen igaz ez a Kárpátok Romániában húzódó részeire, így e túrakalauz erdélyi, partiumi, máramarosi és bánsági hegyi ösvényeket is ismertet.

A túrakönyv célja, hogy átfogó képet nyújtson az erdélyi és Erdély környéki hegyvonulatokról, mégpedig a legszínesebb és legjellegzetesebb útvonalak, helyszínek ismertetésével. Találunk benne könnyed kirándulásokat, keményebb csillagtúrákat, vad szurdoktúrákat és többnapos trekkingeket is.

A sokszor nyáron is visszafogottan látogatott hosszabb és távolibb útvonalak, valamint a téli teljes elhagyatottság bőséges hegyi kihívást és kalandot kínál, gyakran a turista-hőskor körülményeit idézve vissza.

 

MAGYARORSZÁG LEGSZEBB TÚRAÚTVONALAI /TÚRATÖRTÉNET, FELSZERELÉSEK, TÚRAÚTVONALAK, TURISTAJELEK, TÉRKÉPEK

 

szerző: NAGY BALÁZS

kiadás éve: 2010
súlya: 760 gramm
terjedelme: 416 oldal

Napjainkban újból feléledt a gyalogtúrák hagyománya, és a hazai táj finomságaira ráhangolódva számos felfedezésélményt tartogatnak hegységeink. A tét most már nem csupán egymillió lépés megtétele Magyarországon, hanem az igazi egzotikumok, a valóban páratlan hegyi terepek megtalálása.

Akár szervezett túrán veszünk részt, akár saját magunk tervezzük meg az útvonalat, számos kalandos, gyönyörű út vár ránk hazánkban. E könyv hasznos útmutatót nyújt ahhoz, hogy magunk válasszuk ki a nekünk, családunknak, barátainknak leginkább megfelelő túrát, felkészüljünk a várható eseményekre, veszélyekre és lehetőségekre.

Hazánk 17 hegyvidékébe a legteljesebb bepillantást engedő 2-3 túraútvonal összeállításával az volt a célunk, hogy ennek segítségével mindenki a legátfogóbb képet kapja a bejárt vonulatról. Kézikönyvünk egyben segíti az otthoni felkészülést és terepen is jól használható.

Könyvünk minden javasolt útvonalat külön térképen is ábrázol, a változó nehézségű túrák adatait minden egyes esetben táblázat foglalja össze. S hogy hegyvidékeink bejárásához még teljesebb legyen a háttér – a gazdag képanyagon túl -, a szükséges felszerelésekről, a magyar turistatörténelemről és különleges, hosszútávú túraútvonalakról is egy-egy összefoglaló fejezet szól.

 

BURGENLAND ÉS SZLOVÉNIA SZÁZ CSODÁJA

 

szerző: BEDÉCS GYULA

kiadás éve: 2010
súlya: 1055 gramm
terjedelme: 210 oldal

Rejtőzködő értékek nyomába eredő sorozatunk az elmúlt években Magyarország, Erdély, Felvidék, Horvátország és Kárpátalja legszebb tájaira kalauzolta el az olvasókat. Most Burgenland és Szlovénia az úti cél. Felfedezőtúránk során vendégeskedünk az Esterházyaknál, fenséges templomokban gyönyörködünk, megidézzük a régi fürdők világát, barlangok mélyére kirándulunk és az első világháborúban elesett magyar hősökre emlékezünk – a határnélküliség szellemében átpillantva Olaszországba is. Bízunk benne, hogy a gazdagon illusztrált kötet minél többeket fog igazi utazásra csábítani.

 

MAGYAR VADÁSZ ENCIKLOPÉDIA

 

szerző: FARAGÓ SÁNDOR

kiadás éve: 2009
súlya: 3660 gramm
terjedelme: 785 oldal

A Magyar vadász enciklopédia az első olyan kiadvány, amely kifejezetten magyar viszonyokra vonatkozóan foglalja össze mindazt, ami a vadászat ismeretkörébe tartozik. Az enciklopédia egyes fejezetetit kiváló magyar szakértők írták, szerkesztették.

Ízelítő a tartalomból:

– A vadászat múltjából

– Vadjaink és környezetük

– Miért vadászhatunk?

– A vadászat írott és iratlan szabályai

– A vadász segítőtársai és felszerelése

– Vadászati módok

– Vadfajaink és vadászatuk

– A trófea és bírálata

– Vadászat és természetvédelem

– Hatósági és társadalmi szervezetek

– A vadászati kultúra

– Magyarország vadászterületei – részletes térképekke.

 

MAGYARORSZÁG SZÁZ CSODÁJA III. /REJTŐZKÖDŐ ÉRTÉKEINK NYOMÁBAN

 

szerző: Barczi Attila, Centeri Csaba, Malatinszky Ákos, Molnár Zoltán, Schoblocher Judit, Szelényi Gábor 

kiadás éve: 2009
súlya: 1055 gramm
terjedelme: 208 oldal

Újra útra keltünk, hogy felfedezzük Magyarország rejtőzködő kincseit. Amikor elindultunk, még nem sejtettük, hogy az előző két kötet után még több száz olyan értékkel találkozunk, amely megtöltheti a sorozat harmadik részét. Nosztalgiáztunk régi járműveken, leszálltunk Budapest zöld szigetein, betértünk cukrászdákba, hangulatos patikákba. Megcsodáltuk legendás madárvilágunkat, barátkoztunk a denevérekkel, mély, izgalmas szurdokok mélyén barlangokat kerestünk. A puszták legelésző szürkemarhái, az őket terelő ősi magyar kutyafajták az ember és a táj ősi együttélését segítették megérteni. Utunkat méltóságteljes romok, eldugott, fazsindelyes haranglábak, gótikus szentélyek szegélyezték, tisztelettel és áhítattal szemléltük épített és a természet által létrehozott katedrálisainkat. De nem maradhattak ki az ősi foglalkozások, az ízletes étkek és a kóstolni való italok sem. Magyarország szín-, forma-, íz-, illat-, állat- és növényvilágából válogattuk azt a csokrot, amelyet jó kedvvel, szeretettel ajánlunk kedves Olvasónk figyelmébe.

 

KÁRPÁTALJA SZÁZ CSODÁJA /REJTŐZKÖDŐ ÉRTÉKEK NYOMÁBAN

 

szerző: BÍRÓ ANDRÁS – KÁLLAI SZABOLCS

kiadás éve: 2009
súlya: 1065 gramm
terjedelme: 207 oldal

Vízesések, a múlt legendáit idéző várromok, havasi gyopár, utánozhatatlan szilvalekvár és a hagyományos mesterségek hűséges őrzői – csak néhány kiragadott szín a Kárpátalján megbúvó értékek palettájáról.

Rejtőzködő értékek után kutató sorozatunk Magyarország, Erdély, a Vajdaság, Felvidék és Horvátország szebbnél szebb magyarlakta tájai után most Kárpátalja mesés vidékeire kalauzolja el az olvasót, bízva abban, hogy a könyv lapozgatása minél többeket csábít majd valódi felfedezőútra.

 

HADVEZÉREK /A HARCMEZŐK URAI

 

szerző: JEREMY BLACK

kiadás éve: 2009
súlya: 2610 gramm
terjedelme: 305 oldal

Háború nem létezhet hadvezérek nélkül – vezetőre mindig szükség van a csaták és hadjáratok idején. Könyvünkben különböző nemzetiségű történészek és katonai szakértők vázolják fel lenyűgöző alapossággal a világ legnagyobb hadvezéreinek életpályáját, földön-vízen-levegőben vívott leghíresebb csatáikat, kezdve a nagy perzsa uralkodóval, a Kr. e. VI. században élt Nagy Kürosszal, és Vo Nguyen Giap tábornokkal, a vietnami háború hősével zárva a sort.

A világ – Kína, India és Afrika, Európa és Amerika – legjobbjait bemutató válogatás a hadviselés kétezer-ötszáz éves történetét tárja elénk, mindig az adott főhős szemszögéből vizsgálva az eseményeket. Megismerhetjük, hogyan változott a taktika és a stratégia, illetve a háború természete az évszázadok során. A felsorolásból természetesen nem hiányozhat Nagy Sándor, Hannibál, Julius Caesar, Szaladin, Dzsingisz kán, Hunyadi János, Napóleon, Wellington, Nelson, Ulysses S. Grant, Erich Manstein, Zsukov marsall, de szerepelnek könyvünkben olyan, kevésbé ismert hadvezérek is, mint Tojotomi Hidejosi, a “japán Napóleon” vagy Nádir sah, a XVIII. század perzsa hódítója. Kötetünk több mint száz életutat részletesen ismertet, a Hadvezérek A-tól Z-ig című fejezet kiegészítéseivel azonban az életrajzok száma meghaladja a kettőszázötvenet. E portrékkal, a fegyverek és az egyenruhák fényképeivel, a csaták korabeli ábrázolásaival gazdagon illusztrált, több mint százhúsz színes hadjárati térképpel és háromdimenziós csataleírással kiegészített kötetből mindenki megtudhatja, “mi tesz egy hadvezért naggyá”, és mondhatni ajánlott olvasmány minden, a hadtörténet iránt érdeklődő olvasó számára.

440 színes és 105 fekete-fehér illusztrációval.

 

FANTASY TECHNIKÁK /DIGITÁLIS FESTÉSZET MESTERFOKON

 

szerző: DELON – BARONTIERI – TSAI – HONG – CHIN

kiadás éve: 2009
súlya: 710 gramm
terjedelme: 215 oldal

Mindig is érdekelt, hogyan jeleníthetnéd meg a fejedben megszületett Fantasy vagy sci-fi illusztrációt számítógéped segítségével, de nem tudtad, miként kezdj hozzá? Akkor pont a megfelelő albumot tartod a kezedben! A Fantasy technikák a digitális fantasy art teljes körű alkotói gyakorlati kézikönyve, amely alapmű a digitális művészetekben utazók számára. A téma legjobb művészeinek profi tippjeivel és módszereivel, lépésről lépésre mutatja be a digitális fantasy art műhelytitkait.

 

HŐSÖK /AKIK A NEMZETÉRT ÉLTEK, HALTAK

 

kiadás éve: 2008
súlya: 2240 gramm
terjedelme: 440 oldal

Manapság szinte közhelynek számít, hogy a hősöket az utókor teszi naggyá, s a hősiesség megítélése gyakran pillanatnyi érdekek szerint változik. Könyvünk ezzel a felfogással száll vitába: e gazdagon illusztrált album száz olyan magyar vagy Magyarországhoz köthető személy életpályáját mutatja be, akikről talán kevesebb szó esik, ám kétségkívül helyük van a hősök panteonjában. Könyvünkben egyaránt emléket állítunk a viharos történelmi idők nagyjainak, a külföldön ismert, de nálunk már-már elfeledett hősöknek, utazóknak és sportolóknak, valamint azoknak, akik életüket embertársaiknak szentelték. A válogatás neves történészek gondos munkája.

 

MAGYARORSZÁG SZÁZ CSODÁJA I. /REJTŐZKÖDŐ ÉRTÉKEK NYOMÁBAN

 

szerző: HORVÁTH GERGŐ

kiadás éve: 2008
súlya: 1070 gramm
terjedelme: 207 oldal

Magyarország minden tájegysége rejt valami izgalmasat, újat, vagy éppen ősit a régmúlt hagyományaiból. Hazánk rejtőzködő értékeinek feltárását ígéri ez a képeskönyv. A varázslatos helyek, melyeket szerzőink felkerestek egyrészt természeti képződmények, mint a lávafolyások, bazalttömbök, szikes puszták, kőtengerek, ősforrások, barlangok és szakadékok, valamint a hazai fauna és flóra ritkaságainak megőrzésére létrehozott nemzeti parkok, arborétumok. A kulturális értékek, építészeti különlegességek, művészeti alkotások, vallási és történelmi emlékek legalább ilyen fontos helyet kaptak a könyvben.

 

A KLÍMAVÁLTOZÁS /A XXI. SZÁZAD LEGNAGYOBB KIHÍVÁSA

 

szerző: CAROLYN FRY

kiadás éve: 2008
súlya: 955 gramm
terjedelme: 210 oldal

A klímaváltozás hatásainak kiküszöbölése napjaink egyik legégetőbb problémája – és már nem csupán a távoli tájak híradásaiból hallhatunk róla, hanem saját bőrünkön is érezhetjük: az időjárási viszontagságokkal, az egészségügyi vonzatok növekedésével a magyar mindennapok része is. Érdemes tehát minél alaposabban megismerni ezt a bonyolult hatásrendszert, hogy felelősen tudjunk dönteni – a saját jövönkről.

Carolyn Fry könyve alaposan, ugyanakkor közérthetően ismerteti a klímaváltozás jelenségeinek tudományos hátterét, vázolja társadalmi és gazdasági hatásait, és külön fejezetben ír arról, hogy milyen személyes felelősségünk lehet a klímaváltozásban – mindezt tényszerűen, a legutolsó elérhető adatokra támaszkodva. Könyvünk foglalkozik a magyar vonatkozásokkal is: az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményben vállalt magyar szerepről, de akár hasznos tanácsokat is kaphaunk arra vonatkozólag, hogy mi mit tehetünk Földünk és szűkebb környezetünk megóvása érdekében.

 

TÚRÁZÓK NAGYKÖNYVE /SZAFARI

 

szerző: JAMES PERRY

kiadás éve: 2008
súlya: 1920 gramm
terjedelme: 256 oldal

Világjáró sorozatunk második kötetével a vadon kalandorait hívjuk túrázásra. Könyvünkben ötven, lebilincselő fotókkal illusztrált szafari útvonalat ismertetünk, miközben felfedezzük a hat kontinens élővilágának legérdekesebb képviselőit, megismerkedünk a leginkább veszélyeztetett fajokkal, valamint a védelem jelenlegi helyzetével és a jövőbeli teendőkkel.

 

A PANNON VILÁG CSODÁI

 

Szerző: SÁRA BERNADETT-GÁSPÁR KATALIN-MAROS EDIT

kiadás éve: 2007
súlya: 2605 gramm
terjedelme: 551 oldal

Pannónia, Kárpát-medence, történelmi Magyarország – nevezzük bárhogyan e területet, lényegét nem lehet felosztani földrajzi, politikai vagy történelmi határok szerint. Mert a titok ott rejtőzik a kis fatemplomban, ami csodával határos módon századok óta áll, az egykoron vérrel áztatott csatatér emlékművén, ahová ismeretlen kezek mindig tesznek friss virágot, a hegyekben, melyekről legendák mesélnek, s ahová visszahúz a szív – ezek a sokszor szerény, ám annál fontosabb emlékek őrzik és jelképezik közös múltunkat, az államhatárok bármely oldalán is éljünk.

A Totem Kiadó nagyszabású sorozata, az immáron nyolckötetes Rejtőzködő értékek nyomában ezeket a csodákat kutatja “héthatáron” át, s ezek közül most egy kötetbe gyűjtöttük a legszebb témákat s bővítettük ki “újabb” helyekkel. Így az olvasó könyvünkkel az egász Kárpát-medencét bebarangolhatja, Kárpátaljától az Adria partjáig.

 

ANTARKTISZ, A KÉK KONTINENS /A FÖLD UTOLSÓ ÉRINTETLEN TERÜLETE

 

szerző: DAVID MCGONIGAL-DR. LYNN WOODWORTH

kiadás éve: 2007

Az Antarktisz – a kék kontinens páratlan titkokat rejt. E titkok egy részét már feltárták, és most az olvasó is bepillanthat a jég birodalmába. Könyvünk négy nagy fejezetben, tudományos igényeket is kielégítően tárgyalja a Déli-sarkvidék kialakulását, földrajzát, valamint állat- és növényvilágát. Különleges archív fotókkal és lebilincselő történetekkel állít emléket a jeges földrész meghódítóinak, nem feledkezve meg a magyar Antarktisz-kutatókról sem, illetve beszámol a jelenleg is folyó tudományos kutatásokról.

A kiváló szakértők és Antarktisz-kutatók által írt szövegek mellett a fotók nagy része is e kiadványhoz készült. A tájékozódást a magyar olvasó számára eddig nehezen elérhető, részletes áttekintő és tematikus térképek segítik, melyeken az expedíciók útvonalai éppúgy megtalálhatók, mint a sarkvidéki fajok elterjedése és a modern kutatóállomások elhelyezkedése.

 

A DÉLVIDÉK SZÁZ CSODÁJA / HORVÁTORSZÁG

 

szerző: GÁSPÁR KATALIN

kiadás éve: 2007
súlya: 1040 gramm
terjedelme: 208 oldal

A rejtőzködő értékek nyomában címet viselő sorozat legújabb kötete egy másmilyen Horvátországot mutat be, mint amilyen az utazási irodák prospektusából elénk tárul. Ez a könyv nem csupán jól ismert, népszerű üdülőhelyekről szól, inkább olyan helyekre vezeti olvasóját, ahol a nagyközönség előtt jórészt ismeretlen, egyáltalán nem hétköznapi csodák rejtőznek. A barlangok mélyén, hegyek és szigetek rejtekében, vagy a macskaköves sikátorokban megbúvó kincsek közül jó néhány különösen kedves lesz nekünk, magyaroknak, hiszen a közös történelem és a kulturális összefonódás kézjegyei a mai napig láthatók e csodálatos orszgában, és csak arra várnak, hogy az olvasó elinduljon, és felfedezze őket.

 

IMAGINISTIX

 

szerző: BORIS VALLEJO-JULIE BELL

kiadás éve: 2007
súlya: 1090 gramm
terjedelme: 192 oldal

Boris Vallejo a világ egyik legnagyszerűbb fantasyművésze. A Conan, a barbár és Tarzan cím? képei ékesen bizonyítják az emberi test ábrázolása iránti érdeklődését és művészi tehetségét. Magyarul több kötet jelent meg művészetéről a Totem Kiadó gondozásában: Délibáb, Dreams és A fantázia-művészet technikája. Feleségével, Julie Bell-lel közösen is több könyvet adtak már ki – ide tartoznak a Víziók, Szuperhősök, A fantasy mesés asszonyai és a Boris Vallejo és Julie Bell válogatott művei című munkák. Julie Bell nevét szintén hangos üdvrivalgás övezi a fantasyművészet világában. Művészi karrierjét a Marvel Comics-nak készített hihetetlen sikerű X-Men ábrázolásokkal kezdte, majd az egyik legnépszerűbb fantasy-illusztrátorrá küzdötte fel magát az emberi test heroikus ábrázolásával és túlvilági környezetbe helyezett vad teremtményeivel. Julie és férje, Boris életüket és műtermüket is megosztják egymással Pennsylvaniában.

 

A FANTASY MESÉS ASSZONYAI

 

szerző: BORIS VALLEJO-JULIE BELL

kiadás éve: 2006

 

ERDÉLY SZÁZ CSODÁJA II. /REJTŐZKÖDŐ ÉRTÉKEK NYOMÁBAN

 

Szerző: Batiz Réka, Mándoki Ferenc, Szász Péter Zsolt, Szilágyi Palkó Pál, Tulics Helga

kiadás éve: 2006
súlya: 1080 gramm
terjedelme: 210 oldal

Erdély rejtett értékeit kutatja a könyv. Kézen fogva az Olvasót, együtt járják be ezt a csodálatos vidéket. Az út – kereken száz állomás – Máramarostól az Al-Dunáig, Temesvártól a Csíki-Havasokig vezet. Megáll a városok forgatagában, hogy megnézzen egy elfeledett épületet, végigvezet kalandos hegyi utakon, eldugott falvakban kutatja a csodák nyomát. Mindezt a már megszokott olvasmányos információdús stílusban és talán még az eddigieknél is szebb fotókkal illusztrálva.

 

A MOTOROZÁS ENCIKLOPÉDIÁJA

 

szerző: NAGY-PALOCSAI-RUSZANOV-PORPÁCZY-FERTŐ

kiadás éve: 2006

Az emberiség nagy vágya, hogy legyőzze a teret. Lóháton nem éreztük az uralkodás mámorát, a gép születésekor pedig még teli voltunk aggodalommal. A gőzgépektől szinte percek alatt jutottunk el a rakétákig, s ma már autóval száguldozhatunk, és repülővel szállhatunk a Holdig. De mi az, ülni egy vacak kaszniban vagy egy repülő bódéban?! Így ültünk hát először kerékpárra, a bátrabbak pedig vasparipára. E könyv a legményebb gyökerekig nyúlik vissza, és onnan mássza meg a motorozás csodás fáját. Behatol a vas belsejébe, kifürkészi a fejvédőt és a bőrcsizmát, együtt repít világklasszisokkal és hétköznapi motoros lovagokkal. Sőt, itt-ott izgalmas technikai bravúrok, irodalmi bemutatók és néhol szemtelen hangú írások is bekerültek lapjai közé. Ez a könyv olyan gyűjtemény, amelyhez hasonló eddig még nem született magyar könyvpiacon, de az igény rá egyidős magával a motorozással.

 

ONE HUNDRED WONDERS OF TRANSYLVANIA

 

szerző: Batiz Réka, Szász Péter Zsolt, Szilágyi Palkó Pál, Tulics Helga

kiadás éve: 2006

A gyönyörű képekkel díszített, angol nyelvű album Erdély legcsodálatosabb helyeit, természeti képződményeit, épületeit, ünnepeit és ősi kultúráját mutatja be.

 

FELVIDÉK SZÁZ CSODÁJA

 

szerző: Gaál Lajos, Görföl Jenő, Pomichal Richárd, Puss Vera, Simon Beáta, Simon Attila

kiadás éve: 2005
súlya: 1040 gramm
terjedelme: 210 oldal

Ki hinné, hogy Rozsnóban található a világ (majdnem) legmagasabb cseppkőoszlopa? Hogy még ma is kísért Pálffy István gróf Bajmócon? Hogy Marcus Aurelius seregét a csenkepusztai esőcsoda segítette győzelemre? Hogy van olyan magyar vár, amit ellenség soha nem tudott elfoglalni? Könyvünk újból rejtett értékek felkutatására invitálja az Olvasót, aki eddig már felfedezhette velünk Magyarország és Erdély száz csodáját.

 

BORIS VALLEJO ÉS JULIE BELL VÁLOGATOTT MŰVEI

 

szerző: BORIS VALLEJO-JULIE BELL

kiadás éve: 2005

Boris Vallejo és Julie Bell korunk legelismertebb és legnépszerűbb fantasy művésze. Ez a válogatás a velük készített interjú kíséretében mutatja be több, mint kétszáz lenyűgöző képüket.

 

HUNDERT WUNDER IN UNGARN II.

 

Szerző: Barczi Attila, Erdei T. Lilla, Halmai Róbert, Horváth Gergő, Horváth Réka, Semsey Balázs, Szilágyi Dániel, Tóth Krisztina

kiadás éve: 2005

Előző kötetünkhöz hasonlóan ezúttal is száz különleges helyre kalauzoljuk el az olvasót. Témáink között szerepelnek természeti ritkaságok, ősi, mégis ismeretlen kulturális emlékek, és nemegyszer olyan helyek, épületek is, melyekről talán naponta hallunk, gyakran elmegyünk mellettük, és mégis tartogatnak számunkra új, meglepő dolgokat.

 

ONE HUNDRED WONDERS OF HUNGARY II.

 

kiadás éve: 2005

 

VALLÁSOK

 

szerző: JOHN BOWKER

kiadás éve: 2005

A vallások egyedülálló vállalkozás: szakmai kutatások tényeit felhasználva olvasmányos stílusban ismerteti a világ vallásainak történetét. Különlegessége, hogy nemcsak a nagy világvallásokat veszi sorra, hanem olyan hitrendszerekre is kitér, mint a zoroasztrizmus, a dzsainizmus és az újkori vallások. A könyvet egyrészt azoknak ajánljuk, akik általános áttekintést akarnak kapni a nagy hitrendszerek kialakulásáról és történetéről, valamint azoknak is, akik tudományos igénnyel kutatnak és alapos információkra van szükségük.

 

ERDÉLY SZÁZ CSODÁJA /REJTŐZKÖDŐ ÉRTÉKEK NYOMÁBAN

 

szerző: SZILÁGYI PALKÓ PÁL

kiadás éve: 2004
súlya: 1040 gramm
terjedelme: 209 oldal

Sorozatunk harmadik kötete, az Erdély száz csodája egy olyan album, amely nem csupán egyetlen szemszögből mutatja be Erdélyt, hanem száz külön képből áll, melyek között egyaránt előfordulnak jellegzetes és kevésbé ismert, felfedezésre váró helyek is. Könyvünk varázslatos tájakra kalauzol: vadregényes szurdokvölgyekbe, évszázadok titkait őrző fatemplomokba, barlangok mélyére, vagy az ősi hagyományok szerint élő hegyi pásztorok közé. A száz hely, melyet e könyvben bemutatunk, önmagában is egy- egy csoda, ám így egybegyűjtve érezhetjük azt a páratlan gazdagságot, melyet Erdély jelent – ennek megismerésére és felfedezésére csábítjuk most az Olvasót.

 

MAGYARORSZÁG SZÁZ CSODÁJA II. /REJTŐZKÖDŐ ÉRTÉKEINK NYOMÁBAN

 

szerző: Barczi Attila, Erdei T. Lilla, Halmai Róbert, Horváth Gergő, Horváth Réka, Semsey Balázs, Szilágyi Dániel, Tóth Krisztina

Előző kötetünkhöz hasonlóan ezúttal is száz különleges helyre kalauzoljuk el az olvasót. Témáink között szerepelnek természeti ritkaságok, ősi, mégis ismeretlen kulturális emlékek, és nemegyszer olyan helyek, épületek is, melyekről talán naponta hallunk, gyakran elmegyünk mellettük, és mégis tartogatnak számunkra új, meglepő dolgokat.

 

A FANTÁZIA-MŰVÉSZET TECHNIKÁJA

 

szerző: BORIS VALLEJO

Mindig is tudtam rajzolni. Amióta az eszemet tudom, rajzoltam vagy festettem. Ebben az értelemben a művészet mindig természetes elemem volt. Amikor úgy döntöttem, hogy otthagyom az orvosi egyetemet, és más pályát választok, kéznél volt a rajz. Valaki művészeti jellegű munkát ajánlott, én pedig elfogadtam. Már jó néhány éve hivatásosként dolgoztam, amikor határozottan érdeklődni kezdtem a fantázia-festészet iránt. Próbálkoztam gyerekkönyvek, rémtörténetek, férfimagazinok illusztrálásával, és így tovább. De amikor jobban elmélyedtem a fantázia-illusztrációban, valami kezdett kialakulni bennem…

 

ÁTVÁLTOZÁSOK

 

szerző: KAREN HABER-TODD LOCKWOOD

Az Átváltozások Todd Lockwood legjobb fantasy- illusztrációit tartalmazza. Todd Lockwood sokirányú művészi tevékenysége a fontos dolgok ábrázolásától az apró részletek megragadásáig, a ragyogó színkavalkádtól a fekete-fehér képekig, a nevetéstől a félelemig, az ábrázolás alaposságától a leheletfinom impresszionista hatásokig terjed. A hangulatok felidézése munkájának központi témája. A szerző önvallomásai, valamint Karen Haber kísérő szövege választ ad arra, hogyan vált Todd Lockwood a szakma egyik legismertebb és legelismertebb művészévé.

 

DÉLIBÁB

 

szerző: BORIS VALLEJO

A fantasztikus borítórajzai révén világhírűvé vált Vallejo figyelemreméltó tehetségét ezúttal az erotikus fantasy-művészet felé fordítja. Ezek a festmények, melyek nagy része kizárólag ehhez a kiadáshoz készült, olyan merészek és nagyszerűek, hogy egyszerre jelentenek kihívást az értelemnek és kavarják fel az érzelmeket.

 

VÍZIÓK

 

szerző: BORIS VALLEJO-JULIE BELL

Több mint 120 fantasztikus festmény egyedülálló gyűjteménye. Merész és lenyűgöző víziók egy bűvös világról, a szerzőpáros műveikről alkotott véleményével. A könyvet Nigel Suckling kísérőszövegei egészítik ki.

 

*MAGYARORSZÁG SZÁZ CSODÁJA

 

szerző: Horváth Gergő

kiadás éve: 2004

Magyarország minden tájegysége rejt valami izgalmasat, újat, vagy éppen ősit a régmúlt hagyományaiból. Hazánk rejtőzködő értékeinek feltárását ígéri ez a képeskönyv. A varázslatos helyek, melyeket szerzőink felkerestek egyrészt természeti képződmények, mint a lávafolyások, bazalttömbök, szikes puszták, kőtengerek, ősforrások, barlangok és szakadékok, valamint a hazai fauna és flóra ritkaságainak megőrzésére létrehozott nemzeti parkok, arborétumok. A kulturális értékek, építészeti különlegességek, művészeti alkotások, vallási és történelmi emlékek legalább ilyen fontos helyet kaptak a könyvben.

 

HUNDERT WUNDER IN UNGARN

 

Szerző: Bódis Bernadett, Csizmadia Norbert, Csuták Máté, Juhász Zsolt, Kákonyi Péter, Nógrádi Csilla, Szabó Zsófia, Szénási Éva

Magyarország minden tájegysége rejt valami izgalmasat, újat, vagy éppen ősit a régmúlt hagyományaiból. Hazánk rejtőzködő értékeinek feltárását ígéri ez a képeskönyv. A varázslatos helyek, melyeket szerzőink felkerestek egyrészt természeti képződmények, mint a lávafolyások, bazalttömbök, szikes puszták, kőtengerek, ősforrások, barlangok és szakadékok, valamint a hazai fauna és flóra ritkaságainak megőrzésére létrehozott nemzeti parkok, arborétumok. A kulturális értékek, építészeti különlegességek, művészeti alkotások, vallási és történelmi emlékek legalább ilyen fontos helyet kaptak a könyvben.

 

ONE HUNDRED WONDERS OF HUNGARY

 

Szerző: Bódis Bernadett, Csizmadia Norbert, Csuták Máté, Juhász Zsolt, Kákonyi Péter, Nógrádi Csilla, Szabó Zsófia, Szénási Éva

Magyarország minden tájegysége rejt valami izgalmasat, újat, vagy éppen ősit a régmúlt hagyományaiból. Hazánk rejtőzködő értékeinek feltárását ígéri ez a képeskönyv. A varázslatos helyek, melyeket szerzőink felkerestek egyrészt természeti képződmények, mint a lávafolyások, bazalttömbök, szikes puszták, kőtengerek, ősforrások, barlangok és szakadékok, valamint a hazai fauna és flóra ritkaságainak megőrzésére létrehozott nemzeti parkok, arborétumok. A kulturális értékek, építészeti különlegességek, művészeti alkotások, vallási és történelmi emlékek legalább ilyen fontos helyet kaptak a könyvben.

 

SZUPERHŐSÖK

 

szerző: NIGEL SUCKLING

A Szuperhősök egy teljes gyűjtemény a Marvel Comic képregényeinek hőseiről és más képregények szereplőinek különleges bemutatásáról Boris Vallejo és Julie Bell által. A könyvben megtalálhatod többek között Pókembert és az ellenálhatatlanul szexis Póknőt, X Professzort az X-Emberek vezetőjét, a rokkant géniuszt, Wolverine-t az elpusztíthatalan nőcsábászt, a Bosszúállók közül pedig Behemótot és Amerika Kapitányt. De kik is voltak eredetileg ezek a szuperemberek és miért választották ki őket az emberiség megvédésére? Több , mint 170 káprázatos színes festmény a Marvel Comics szuperhőseiről. Az ismert szerző , Nigel Suckling részletes képaláírásaival.

 

A FÁRAÓK ARANYA

 

szerző: MÜLLER-THIEM

Egyiptom volt az ókor aranyországa. Az arany testesítette meg az istenségeket és jelentette a halhatatlanságot. Csillogó aranytól ragyogtak az istenképek, és arany vette körül az isteni fáraók múmiáját. Az arany mágikus, isteni erejébe vetett hitük vette rá a régi egyiptomiakat, hogy halottaikat mérhetetlen aranykinccsel lássák el sírjaikban. Sajnos e sírkamrákat emberemlékezet óta tizedelték a sírrablók. Hans Wolfgang Müller, a német egyiptológia egyik óriása ebben a díszes albumban bemutatja a régi egyiptomi aranyműves művészet több mint 400 kiemelkedő alkotását. A kötet révén bepillantást nyerünk a régi egyiptomiak életébe: megismerhetjük a történelmi aranyexpedíciókat, az aranyművesek munkáját, az ékszerek hordásának módját és a fáraók arannyal kapcsolatos dekrétumait.

 

DREAMS

 

szerző: BORIS VALLEJO

A kötet Boris Vallejo lebilincselő gyűjteménye, amely 120 festményt tartalmaz. Vad és elbűvölő nők, erős harcosok és fantasztikus lények sokasága. Mindnyájuk testét, beállását és színét Boris határozott ecsetvonásai teremtették meg. Nigel Suckling részletes képleírása kísér bennünket végig a könyv oldalain.