Sci-fi, fantasy

A FANTÁZIA-MŰVÉSZET TECHNIKÁJA

 

szerző: BORIS VALLEJO

Mindig is tudtam rajzolni. Amióta az eszemet tudom, rajzoltam vagy festettem. Ebben az értelemben a művészet mindig természetes elemem volt. Amikor úgy döntöttem, hogy otthagyom az orvosi egyetemet, és más pályát választok, kéznél volt a rajz. Valaki művészeti jellegű munkát ajánlott, én pedig elfogadtam. Már jó néhány éve hivatásosként dolgoztam, amikor határozottan érdeklődni kezdtem a fantázia-festészet iránt. Próbálkoztam gyerekkönyvek, rémtörténetek, férfimagazinok illusztrálásával, és így tovább. De amikor jobban elmélyedtem a fantázia-illusztrációban, valami kezdett kialakulni bennem…

 

ÁTVÁLTOZÁSOK

 

szerző: KAREN HABER-TODD LOCKWOOD

Az Átváltozások Todd Lockwood legjobb fantasy- illusztrációit tartalmazza. Todd Lockwood sokirányú művészi tevékenysége a fontos dolgok ábrázolásától az apró részletek megragadásáig, a ragyogó színkavalkádtól a fekete-fehér képekig, a nevetéstől a félelemig, az ábrázolás alaposságától a leheletfinom impresszionista hatásokig terjed. A hangulatok felidézése munkájának központi témája. A szerző önvallomásai, valamint Karen Haber kísérő szövege választ ad arra, hogyan vált Todd Lockwood a szakma egyik legismertebb és legelismertebb művészévé.


 

DÉLIBÁB

 

szerző: BORIS VALLEJO

A fantasztikus borítórajzai révén világhírűvé vált Vallejo figyelemreméltó tehetségét ezúttal az erotikus fantasy-művészet felé fordítja. Ezek a festmények, melyek nagy része kizárólag ehhez a kiadáshoz készült, olyan merészek és nagyszerűek, hogy egyszerre jelentenek kihívást az értelemnek és kavarják fel az érzelmeket.


 

A FEKETE LOVAG LEGENDÁJA

 

szerző: GABRIEL MCLOAD

Egy középkorú gárdista toporgott fázósan a szénné égett kapu boltíve fölött a falon. Őrségben volt éppen. Halk dobogást hallott a kapuhoz vezető utca felől. Mire átment a másik oldalra, már látta is a lót és lovasát. Azonnal felismerte őket. Csodálkozó képpel, értetlenül nézte, ahogy átvágtat a kapu alatt, aztán lépésbe visszafogva a lovát lassan távolodik a ropogósra fagyott hómezőben az erdő felé.


 

DREAMS

 

szerző: BORIS VALLEJO

A kötet Boris Vallejo lebilincselő gyűjteménye, amely 120 festményt tartalmaz. Vad és elbűvölő nők, erős harcosok és fantasztikus lények sokasága. Mindnyájuk testét, beállását és színét Boris határozott ecsetvonásai teremtették meg. Nigel Suckling részletes képleírása kísér bennünket végig a könyv oldalain.