Horgász könyvek

A MAGYARORSZÁGI VIZEK HALAI /MAGYAR HORGÁSZ KÉZIKÖNYVTÁR 1.

szerző: DR. LÁNYI GÁBOR kiadás éve: 2013
súlya: 480 gramm
terjedelme: 320 oldal

Vérbeli sporthorgászoknak és hobbihorgászoknak egyaránt hasznos lehet kézikönyvsorozatunk első kötete, amelyben a magyarországi vizek halaival foglalkozunk.
A jó horgász igyekszik minél többet megtudni a halak eredetéről, hazai előfordulásáról, szervezeti felépítéséről, élettani sajátosságairól és az érzékszerveik működéséről.
Tudja, hogy az eredményes horgászat kulcsa, hogy ne csak a halakat ismerje, hanem azok környezetét és életviteli sajátosságait is, mert ezek az ismeretek nélkülözhetetlenek és szükségesek ahhoz, hogy sikerrel járjon egy-egy horgászat alkalmával. Bízunk benne, hogy új könyvsorozatunkat örömmel lapozgatják majd az alapos ismeretekre vágyó, a tudásukat gyarapítani szándékozó és az újdonságokra kíváncsi horgászok és halbarátok.
Pecázásra fel, görbüljön a bot!

MAGYAR HORGÁSZ ENCIKLOPÉDIA

szerző: LÁNYI GYÖRGY kiadás éve: 2002
súlya: 3325 gramm
terjedelme: 720 oldal

A Magyar Horgász Enciklopédia az első olyan kiadvány, amely kifejezetten magyar viszonyokra vonatkozóan foglalja össze mindazt, ami a horgászat ismeretkörébe tartozik. Ízelítőül a főbb fejezetcímekből: Halaink környezete Magyarország halai – elsősorban horgászati nézőpontból Horgászeszköz kalauz – a házilag barkácsolható eszközöktől a legmodernebb felszerelésekig A sporthorgászat módszerei és technikái Halaink és horgászatuk – mire, mikor, hol és hogyan horgásszunk Magyarország horgászvizei – 20 részletes térképpel