Sport

TÚRÁZÓK NAGYKÖNYVE /KALANDTÚRÁK HAT KONTINENSEN

 

szerző: JACK JACKSON

kiadás éve: 2007
súlya: 2200 gramm
terjedelme: 300 oldal

A túrázás napjainkban egyre népszerűbbé válik, köszönhetően annak, hogy azt a bizonyos másfél millió lépést már nemcsak hazánkba, hanem a világ akár legtávolabbinak tűnő vidékein is megtehetjük, ha elegendő elszántsággal vagyunk felfegyverkezve. Nem elérhetetlen a Himalája, Dél-Afrika, vagy akár Alaszka sem – ezért gyűjtöttük csokorba a világ legszebbnek tartott túraútvonalait ebben a gyönyörű felvételekkel illusztrált albumban. Könyvünk ugyanakkor gyekorlati tudnivalókat is tartalmaz ezekről a túrákról, így nem csupán következő úticélunkat tűzhetjük ki, hanem bátran felhasználhatjuk az út megtervezéséhez is.

 

A MOTOROZÁS ENCIKLOPÉDIÁJA

 

szerző: NAGY-PALOCSAI-RUSZANOV-PORPÁCZY-FERTŐ

kiadás éve: 2006

Az emberiség nagy vágya, hogy legyőzze a teret. Lóháton nem éreztük az uralkodás mámorát, a gép születésekor pedig még teli voltunk aggodalommal. A gőzgépektől szinte percek alatt jutottunk el a rakétákig, s ma már autóval száguldozhatunk, és repülővel szállhatunk a Holdig. De mi az, ülni egy vacak kaszniban vagy egy repülő bódéban?! Így ültünk hát először kerékpárra, a bátrabbak pedig vasparipára. E könyv a legményebb gyökerekig nyúlik vissza, és onnan mássza meg a motorozás csodás fáját. Behatol a vas belsejébe, kifürkészi a fejvédőt és a bőrcsizmát, együtt repít világklasszisokkal és hétköznapi motoros lovagokkal. Sőt, itt-ott izgalmas technikai bravúrok, irodalmi bemutatók és néhol szemtelen hangú írások is bekerültek lapjai közé. Ez a könyv olyan gyűjtemény, amelyhez hasonló eddig még nem született magyar könyvpiacon, de az igény rá egyidős magával a motorozással.

SZIKLA- ÉS FALMÁSZÁS

 

szerző: GARTH HATTINGH

kiadás éve: 2004

A szikla- és falmászás felbecsülhetetlen értékű kézikönyv mindenkinek, aki ismerkedni kíván ezzel az izgalmas sporttal, vagy ismereteit, tudását szeretné felfrissíteni. Mint bármelyik extrém sport, a mászás is meglehetősen veszélyes, különösen képzetlen vagy elővigyázatlan személyek számára. Könyvünk, melyet tapasztalt mászó és oktató írt, részletes, lépésről lépésre haladó útmutatást, valamint gyakorlati tanácsokat ad a biztonság és az edzés minden részletére kiterjedően. A tájékoztató szövegeket szemléletes ábrák és külön a könyv számára készített fotók segítik. A kezdők gyakorlati tanácsokat kapnak az első lépések megtételéhez.

 

SNOWBOARD

 

szerző: GREG GOLDMAN

A snowboard a világ leggyorsabban fejlődő téli sportága – becslések szerint manapság már kétmillióan űzik világszerte, és népszerűsége töretlenül növekszik tovább. A kalandvágyó sportkedvelőknek könyvünk átfogó betekintést nyújt ebbe az izgalmas sportágba. A könyvet egy tapasztalt deszkás írta, a tökéletesen életszerű akciófotók mellett lépésről lépésre magyarázza el az összes kezdőknek szánt gyakorlatot, melyek begyakorlásával kellő önbizalmat szerezhetünk a haladó technikák elsajátításához is. Az alapfelszereléshez kapcsolódó információk mellett a szerző a biztonsági előírásokat is ismerteti. A könyvet a világ legjobb snowboard terepeit és iskoláit tartalmazó lista teszi teljessé.

 

KÖNNYŰBÚVÁRKODÁS

 

szerző: JACK JACKSON

A Könnyűbúvárkodás ideális kézikönyv azoknak, akik csak most ismerkednek a búvárkodással, de azoknak is, akik ismereteiket és gyakorlati tapasztalataikat szeretnék felfrissíteni. A búvár – sokkal inkább, mint bármely más kalandsportot kedvelő ember – ismeretlen és veszélyes környezetbe merészkedik. A Könnyűbúvárkodás című könyv megmutatja, hogyan kezdjünk neki a feladatnak, és hogyan érezhetjük magunkat otthon ebben az új világban. Azok számára pedig, akiknek már nem ismeretlen a búvárkodás, készségeik felfrissítésében és már meglévő ismereteik bővítésében segít. A könyv megbízható, alapos tanácsok és ötletek tárháza.

 

RAFTING

 

szerző: GRAEME ADDISON

Egyre több ember próbálja ki a vadvízi zúgók leküzdésével járó adrenalinmámort. Ez az izgalmas, új kézikönyv felbecsülhetetlen ismereteket ad a folyó olvasásáról, a legbiztonságosabb útvonal megtalálásáról a dühöngő vízben, ezért ideális olvasmány mind a lelkes amatőr raftosok, mind a kezdő vadvízi oktatók számára. Könyvünk célkitűzése, hogy minimálisra csökkentse a kockázatokat, ezért lépésről lépésre végigvezet a felszerelés összeállításának, a folyó olvasásának és megértésének, valamint a legjobb útvonal megtalálásának és a helyes technika alkalmazásának gyakorlati kérdésein. Szó van benne a biztonság kérdéséről, a felborult hajók visszafordításáról, a beszorult raftos kiszabadításáról, és arról is, hogy mi a teendő akkor, ha valaki megsebesült A tartalmas szöveg, az egyértelmű ábrák és a csodálatos fotók kombinációja kötelező olvasmánnyá teszi ezt a könyvet minden vadvízi élményeket szerető ember számára.

 

JUDO

 

szerző: ALEX BUTCHER

Könyvünk érthető és részletes bevezetést nyújt a judo változatos elemeibe, az egyszerű alapállásoktól és mozdulatoktól a haladó szintű dobások és esések technikájáig. A leírásokat színes, részletes képi ábrázolás kíséri. A könyv szerzője 6 danos mester.

 

MOUNTAIN BIKE

 

szerző: SUSANNA ÉS HERMAN MILLS

Ez a könyv nélkülözhetetlen mindazok számára, akik a kerékpár eme népszerű típusán terepre merészkednek. A motivációtól – legyen az versenyzés, szabadidősport, kalandvágy vagy egyszerű közlekedés – függetlenül a hegyi kerékpározás izgalmas új élményeket nyújt, de emellett bizonyos akadályok leküzdését is megköveteli.

 

*KÉZIKÖNYV NEMCSAK TESTÉPÍTŐKNEK

 

súlya: 1335 gramm
terjedelme: 560 oldal

Kedves Olvasó, a könyv melyet a kezében tart, a természetes eszközökkel megvalósítható testépítés, alakformálás kulisszatitkaiba vezeti be Önt. A végre kizárólag magyar szerzők tollából származó munka a teljességre törekszik, így a téma iránt érdeklődők megtalálhatják benne a testépítés elméleti és gyakorlati vonatkozásaival kapcsolatban felvetődő minden kérdésükre a választ.

A szerzők olyan szakemberek, egykori versenyző, akik több évtizedes tapasztalataikat osztják meg Önnel. Szakszerűen megfogalmazott, világos írásaikból a hiányosabb biológiai edzéselméleti ismeretekkel rendelkezők is könnyen áttekinthetik, megérthetik a testformálás alapelveit, kivitelezésének leghatékonyabb módszereit.

A könyv külön erénye, hogy a gyakorlatokat kiválóan beállított fényképek segítségével szemléleteti. E könyv olyan kiadvánnyal bővíti a testépítés szakirodalmát, mely kezdők, haladók és versenyzők számára egyyaránt nagy haszonnal forgatható, sőt még a testépítés szakemberei is találhatnak benne újdonságot.