Ifjúsági könyvek

TANÁR ÚR KÉREM – OLVASMÁNYNAPLÓ /MIÉRT ÉPPEN EZT OLVASSAM?

 

szerző: RÁGYANSZKY ZSUZSANNA

kiadás éve: 2011
súlya: 120 gramm
terjedelme: 46 oldal

A sorozat újabb kötete Karinthy Frigyes: Tanár úr kérem című kötelező olvasmányának minél teljesebb körű feldolgozásához nyújt segítséget feladataival. A szereplőkkel illetve jelenetekkel kapcsolatos kiegészítendő kérdések mellett fogalmak és magyarázatok is gyarapítják ismereteinket.

A KIS HERCEG – OLVASMÁNYNAPLÓ /MIÉRT ÉPPEN EZT OLVASSAM?

 

szerző: RÁGYANSZKY ZSUZSANNA

kiadás éve: 2011
súlya: 120 gramm
terjedelme: 46 oldal

A sorozat újabb kötete Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című kötelező olvasmányának minél teljesebb körű feldolgozásához nyújt segítséget feladataival. A szereplőkkel illetve jelenetekkel kapcsolatos kiegészítendő kérdések mellett fogalmak és magyarázatok is gyarapítják ismereteinket.

ROBINSON CRUSOE – OLVASMÁNYNAPOLÓ /MIÉRT ÉPPEN EZT OLVASSAM?

 

szerző: RÁGYANSZKY ZSUZSANNA

kiadás éve: 2011
súlya: 120 gramm
terjedelme: 46 oldal

A sorozat újabb kötete Daniel Defoe: Robinson Crusoe című kötelező olvasmányának minél teljesebb körű feldolgozásához nyújt segítséget feladataival. A szereplőkkel illetve jelenetekkel kapcsolatos kiegészítendő kérdések mellett fogalmak és magyarázatok is gyarapítják ismereteinket.

A DZSUNGEL KÖNYVE /OLVASMÁNYNAPLÓ /MIÉRT ÉPPEN EZT OLVASSAM?

 

kiadás éve: 2010
súlya: 194 gramm
terjedelme: 96 oldal

A sorozat újabb kötete Rudyard Kipling: A dzsungel könyve című kötelező olvasmányának minél teljesebb körű feldolgozásához nyújt segítséget feladataival. A szereplőkkel illetve jelenetekkel kapcsolatos kiegészítendő kérdések mellett fogalmak és magyarázatok is gyarapítják ismereteinket.

A KOPPÁNYI AGA TESTAMENTUMA /OLVASMÁNYNAPLÓ /MIÉRT ÉPPEN EZT OLVASSAM?

 

kiadás éve: 2010
súlya: 105 gramm
terjedelme: 48 oldal

A sorozat újabb kötete Fekete István: A koppányi aga testamentuma című kötelező olvasmányának minél teljesebb körű feldolgozásához nyújt segítséget feladataival. A szereplőkkel illetve jelenetekkel kapcsolatos kiegészítendő kérdések mellett fogalmak és magyarázatok is gyarapítják ismereteinket.

 

TOM SAWYER KALANDJAI /OLVASMÁNYNAPLÓ /MIÉRT ÉPPEN EZT OLVASSAM?

 

kiadás éve: 2010
súlya: 194 gramm
terjedelme: 96 oldal

A sorozat újabb kötete Mark Twain: Tom Sawyer kalandjai című kötelező olvasmányának minél teljesebb körű feldolgozásához nyújt segítséget feladataival. A szereplőkkel illetve jelenetekkel kapcsolatos kiegészítendő kérdések mellett fogalmak és magyarázatok is gyarapítják ismereteinket.

 

ROBIN HOOD

 

szerző: DAVID B. COE

kiadás éve: 2010
súlya: 185 gramm
terjedelme: 296 oldal

“Ahogy felmászott a kapu tetejére, Jimoen beakasztotta a kampót, rátette a naftatömlőt, és miután győzedelmesen megrázta az öklét, leugrott. Legalábbis ez volt a terv. De ahelyett, hogy leért volna, az a bolond ifjú csak lógott ott. Valahogy sikerült a tömlő mellett a kabátját is a kapuhoz szögelnie. Karjaival hadonászott, lábaival rúgkapált, kétségbeesetten próbált szabadulni, hasztalan. Ezt látva jó néhány francia íjász ismét áthajolt a falon, és megpróbált végezni vele. Miközben Will és Allan feléjük lőtt, Robin a vár felé iramodott. Félúton, anélkül, hogy lassított volna, zsákmányolt egy elhagyott pajzsot. Ahogy elérte a kaput, Jimoen nevét kiáltotta, és feldobta a fiúnak. Ő elkapta, a feje fölé emelte, még épp időben, hogy visszaverje a nyílvesszőt, ami átdöfte volna a koponyáját. Robin mászni kezdett, közben üdvrivalgást hallott a háta mögül. – Nézzétek, mit meg nem tesznek az Oroszlánszívűért! – hallotta a király harsogó kiáltását. A francia íjászok tovább lőttek, de ahogy közeledett Jimoenhez, Robin orrát a nyilaknál és íjaknál sokkal rettenetesebb szag csapta meg. A sistergő olajé, amit a franciák rájuk akartak zúdítani. Elérte a fiatal katonát és rövid küzdelem után sikerült leakasztania. Leugrottak és arrébb gurultak, pont akkor, amikor az olaj lefröccsent a várfalon. Amíg a pajzsot szorongatva fedezékbe értek, a földet és a pajzsot nyílzápor verdeste. Újabb üdvrivalgás fogadta őket, amikor végül lebuktak a barikád mögé.”

 

KÖTELEZŐ OLVASMÁNYOK TARTALMA ÉS ELEMZÉSE 4. /KÖZÉPISKOLÁSOKNAK

 

kiadás éve: 2010
súlya: 105 gramm
terjedelme: 127 oldal

 

KÖTELEZŐ OLVASMÁNYOK TARTALMA ÉS ELEMZÉSE 3. /KÖZÉPISKOLÁSOKNAK

 

kiadás éve: 2010
súlya: 105 gramm
terjedelme: 127 oldal

 

KÖTELEZŐ OLVASMÁNYOK TARTALMA ÉS ELEMZÉSE 2. /KÖZÉPISKOLÁSOKNAK

 

kiadás éve: 2010
súlya: 105 gramm
terjedelme: 127 oldal

 

KÖTELEZŐ OLVASMÁNYOK TARTALMA ÉS ELEMZÉSE 1. /KÖZÉPISKOLÁSOKNAK

 

kiadás éve: 2010
súlya: 105 gramm
terjedelme: 127 oldal

 

KÖTELEZŐ OLVASMÁNYOK TARTALMA ÉS ELEMZÉSE /ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOKNAK

 

kiadás éve: 2010
súlya: 105 gramm
terjedelme: 127 oldal

 

EGY ROSSZCSONT KUTYA NAPLÓJA 2.

 

szerző: MARTIN HOWARD

kiadás éve: 2009
súlya: 395 gramm
terjedelme: 310 oldal

Egy kutya napjai többnyire a sétákról, evésről és békés szundikálásról szólnak, na meg néha-néha arról, hogy felmászik a gazdája lábára… természetesen csak azért, hogy megtörje a monotonitást. Blake, Ella és fogadott fiuk, Coleridge hétköznapjai azonban cseppet sem ilyen nyugodtak. Három kutya ugyebár nagy felfordulást tud okozni egy házban, ráadásul a gazdáik izgatottan várják első gyermekük érkezését, így a kutya-ember viszony soha nem látott mélypontra zuhan. Blake-et most már nem az állatorvos fenyegeti, hanem a kilakoltatás lehetősége, ráadásul a szomszéddal is meggyűlik a baja: az idős hölgy érthetetlen módon náluk keresi eltűnt alsóneműit. És ha ez nem lenne elég, Blake-nek még nehezen kivívott vezérkutyai rangját is fel kell áldoznia, hogy kegyetlen gazdájától megmentsen egy szegény, vak kutyalányt.Az élet eme nehéz kihívásai azonban nem rettenthetik el. Sőt, inkább erőt adnak neki, és a rengeteg kutyafajta génjeit magába hordozó keverék hősünk Csodakutyává, az elesett és bántalmazott ebek megmentőjévé válik, ám emellett arra is jut ideje, hogy élete párját, Ellát boldog, büszke anyává tegye…

 

ÁBEL A RENGETEGBEN /OLVASMÁNYNAPLÓ /MIÉRT ÉPPEN EZT OLVASSAM?

 

kiadás éve: 2009
súlya: 130 gramm
terjedelme: 61 oldal

A sorozat újabb kötete Tamási Áron: Ábel a rengetegben című kötelező olvasmányának minél teljesebb körű feldolgozásához nyújt segítséget feladataival. A szereplőkkel illetve jelenetekkel kapcsolatos kiegészítendő kérdések mellett fogalmak és magyarázatok is gyarapítják ismereteinket.

 

HARRY POTTER ÉS A BÖLCSEK KÖVE /OLVASMÁNYNAPLÓ /MIÉRT ÉPPEN EZT OLVASSAM?

 

kiadás éve: 2009
súlya: 120 gramm
terjedelme: 46 oldal

A sorozat újabb kötete J.K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve című kötelező olvasmányának minél teljesebb körű feldolgozásához nyújt segítséget feladataival. A szereplőkkel illetve jelenetekkel kapcsolatos kiegészítendő kérdések mellett fogalmak és magyarázatok is gyarapítják ismereteinket.

 

SZENT PÉTER ESERNYŐJE /OLVASMÁNYNAPLÓ /MIÉRT ÉPPEN EZT OLVASSAM?

 

kiadás éve: 2009
súlya: 120 gramm
terjedelme: 48 oldal

A sorozat újabb kötete Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője című kötelező olvasmányának minél teljesebb körű feldolgozásához nyújt segítséget feladataival. A szereplőkkel illetve jelenetekkel kapcsolatos kiegészítendő kérdések mellett fogalmak és magyarázatok is gyarapítják ismereteinket.

 

AZ ARANYEMBER /OLVASMÁNYNAPLÓ /MIÉRT ÉPPEN EZT OLVASSAM?

 

kiadás éve: 2009
súlya: 125 gramm
terjedelme: 54 oldal

A sorozat újabb kötete Jókai Mór: Az Arany Ember című kötelező olvasmányának minél teljesebb körű feldolgozásához nyújt segítséget feladataival. A szereplőkkel illetve jelenetekkel kapcsolatos kiegészítendő kérdések mellett fogalmak és magyarázatok is gyarapítják ismereteinket.

 

EGY ROSSZCSONT KUTYA NAPLÓJA 1.

 

szerző: MARTIN HOWARD

kiadás éve: 2009
súlya: 360 gramm
terjedelme: 288 oldal

Ebben a kutyanaplóban Blake, ez a nagyon-nagyon rossz, ám mégis imádnivaló kutya, életének egy teljes évét meséli el. Blake, akinek jó szeme van ahhoz, hogy kiszúrja a csinos kis szukákat, és aki a hadviseléshez is konyít egy keveset, komoly célt tűz ki maga elé újévi fogadalomként: kiterjeszti birodalmát, és az Acorn park kutyáinak falkavezére lesz. Ám tervei megvalósításában hátráltatja gazdája, aki abban a téveszmében szenved, hogy ő az alfa hím. Ráadásul ahogy telnek a hónapok, Blake-nek egyre nagyobb kihívásokkal kell szembenéznie – többek között a park másik felében feltűnő vérszomjas pitbullal…

Blake történetén keresztül bepillantást nyerünk a kutyák és emberek közötti kapcsolat igen bonyolult világába, megtudjuk, milyen nehéz egy falkavezér élete, milyen érzés úgy élnie egy kutyának, hogy a négylábúakhoz egyáltalán nem értő gazda állandóan azzal fenyegetőzik, hogy elviszi az állatorvoshoz, aki majd megfosztja férfiasságától. Kiderül, mit is gondolnak a kutyák a kutyakonzervekről és az emberekre ugrálás nyújtotta örömökről.

Blake minden kutyatulajdonosnak ismerős lesz – ő A Kutya, aki megrágja kedvenc cipőnket, idegesíti a szomszédokat, és aki minden rosszasága ellenére kedves, szeretnivaló társunk.

Mert ugyebár kutya nélkül lehet élni, csak nem érdemes.

 

ABIGÉL /OLVASMÁNYNAPLÓ /MIÉRT ÉPPEN EZT OLVASSAM?

 

kiadás éve: 2008
súlya: 178 gramm
terjedelme: 87 oldal

 

A VÉGTELEN TÖRTÉNET – OLVASMÁNYNAPLÓ /MIÉRT ÉPPEN EZT OLVASSAM?

 

kiadás éve: 2008

“Ez egy fantasztikus regény! A kedvenc mondatom belőle: Tedd azt, amit akarsz- azaz hallgass a szíved hangjára, azt tedd, amit igazán, a szíved legmélyéből szeretnél! Barnabás ezt először nem érti, és sok minden olyat akar, ami nem a valódi vágya.” (Kiss Zoltán, Debrecen)

“A Végtelen történet egy olyan könyv, amit akárhányszor elovas az ember, mindig talál benne valami újat. Ez elmondható Michael Ende többi könyvéről is. Szinte álomszerűek, szimbolikusak, kissé szürrealisztikusak. Az emberi lélek rejtelmeibe visz el, amelyet nem lehet soha tökéletesen megismerni. Amikor Barnabás belekerül a történetbe, végigjárja azt a lelki utat, amely végül a szeretethez visz el….de ennek az útnak sok buktatója van…” (Zentai Anna, Pécs)

 

ANTAL IMRE /AHOGYAN ŐK LÁTJÁK

 

szerző: BELLÉR ÁGNES

kiadás éve: 2007
terjedelme: 135 oldal

Antal Imre neve fogalom. A muzsikusból lett televíziós műsorvezető az utóbbi időben nehéz megpróbáltatásokon ment keresztül, az újságok egyre-másra írtak anyagi és egészségügyi problémáiról. Mi lehet az oka annak, hogy az ország egyik legkedveltebb nevettetője idős korára magára maradt? Erre a kérdésre próbálnak választ találni a könyvben megszólaló egykori munkatársak, ismerősök, akik számtalan közös emlék felelevenítésével egy zárkózott, de igazán szeretetreméltól, nem mindennapi képességekkel rendelkező ember portréját rajzolják meg.

 

TÜSKEVÁR /OLVASMÁNYNAPLÓ /MIÉRT ÉPPEN EZT OLVASSAM?

 

szerző: RÁGYANSZKY ZSUZSANNA

kiadás éve: 2007
súlya: 120 gramm
terjedelme: 48 oldal

A sorozat újabb kötete Fekete István: Tüskevár című kötelező olvasmányának minél teljesebb körű feldolgozásához nyújt segítséget feladataival. A szereplőkkel illetve jelenetekkel kapcsolatos kiegészítendő kérdések mellett fogalmak és magyarázatok is gyarapítják ismereteinket.

 

LÉGY JÓ MINDHALÁLIG /OLVASMÁNYNAPLÓ /MIÉRT ÉPPEN EZT OLVASSAM?

 

szerző: TÓTH B. KRISZTINA

kiadás éve: 2007
súlya: 120 gramm
terjedelme: 56 oldal

A sorozat újabb kötete Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig című kötelező olvasmányának minél teljesebb körű feldolgozásához nyújt segítséget feladataival. A szereplőkkel illetve jelenetekkel kapcsolatos kiegészítendő kérdések mellett fogalmak és magyarázatok is gyarapítják ismereteinket.

 

OLD DEATH /WINNETOU 3.

 

szerző: KARL MAY

kiadás éve: 2007
súlya: 180 gramm
terjedelme: 248 oldal

“Old Death! Sokat hallottam erről az ismert és híres westmanről. Ismerték a Mississippin túl minden tábortűznél, sőt a Kelet városaiban is. Ha csak tized- vagy huszadrésze igaz annak, amit beszélnek, akkor is olyan vadász és nyomkereső, aki előtt le kell venni a kalapot. Egy egész emberöltőn keresztül csatangolta a Nyugatot, s minden kalandja ellenére még sohasem kapott sebet. Ezért a babonások azt tartották róla, hogy nem fogja a golyó. Az igazi nevét senki sem tudja. Az Old Death a harci neve volt -roppant soványsága miatt nevezték így. A vén halál! Mikor így magam előtt láttam, nem csodálkoztam a nevén.” E kötet, mely az amerikai polgárháború idején játszódik, ismét kalandos utazásra hívja az olvasót Old Shatterhand és újdonsült barátja, Old Death társaságában.

 

SANS-EAR /WINNETOU 5.

 

szerző: KARL MAY

kiadás éve: 2007
súlya: 180 gramm
terjedelme: 256 oldal

“Annyit mondok, Charley, az, akit ma Fületlennek hívnak, valamikor egészen más fickó volt, boldog és vidám, akár a tavaszi nap. Fiatal farmer volt ő abban az időben, és a feleségéért ezer életet is szívesen áldozott volna. A gyermekéért pedig tízezret is. Az asszonyt valamikor a legjobb lován hozta haza, s ezt a lovat Tóninak hívták. S mikor aztán a lónak csikója született, miért ne hívtam volna azt is Tóninak, mint az anyját? Aztán jött az a tíz ember, akiket már említettem. Rablóbanda volt, amilyen akkortájt több is veszélyeztette a vidéket. Felégették a farmomat, megölték a feleségemet és a gyermekemet, és agyonlőtték a kancámat is, mert nem használhatták. Nem tűrt meg idegent a hátán. Csak a fiatal Tóni maradt meg, mert megszökött. Mikor hazaértem a vadászatról, ez az állat volt egyedül, ami ott várt régi boldogságom elpusztított helyén …” Sam Sans Ear, azaz Fületlen, az elkeseredett farmerból lett westman lesz e kötetben Old Shatterhand társa az igazság kalandos keresésében.

 

WINNETOU /WINNETOU 6.

 

szerző: KARL MAY

kiadás éve: 2007
súlya: 280 gramm
terjedelme: 408 oldal

A sorozat utolsó kötetében Old Shatterhand további kalandokon keresztül vívja végső harcát az igazságért. Hogy milyen véget ér a történet? Mire hőseink a Winnetou-hegyre érnek sok mélységen és szakadékon át – a lélek mélységein és szakadékain -, a gyilkos talán megbűnhődik végre. “…De aki megáll a Gros-Ventre-hegyek között, a Metsur-folyónál, az apacs síremléke előtt, az így szól magában: – Itt nyugszik Winnetou. Vörös ember volt, de nagy ember! És valamikor majd igazságosan gondolkodó és érző emberek fognak élni a nyugat hegyein és szavannáin, és azt mondják: – Itt nyugszik a vörös népfaj. Nem lett naggyá, mert nem lehetett!”

 

OLD SHATTERHAND /WINNETOU 1.

 

szerző: KARL MAY

kiadás éve: 2007
súlya: 180 gramm
terjedelme: 264 oldal

Karl May, vagyis Old Shatterhand történetét a Vadnyugatról és Winnetouról, rézbőrű barátjáról sokan ismerik, hisz a klasszikus számba menő mű elődje és atyja a mai James Bond-, Indiana Jones- és Termináror- sztoriknak. Azonban nincs híján a romantikának, a “sötét, véres Vadnyugat” hőseinek kemény ökle és akarata mögött igaz szív lakik. Igaz szív, benne igaz barátság és önfeláldozás. Férfiaké, akik küzdenek az igazságért és becsületért, hogy megmentsék egy kihalóban lévő emberi faj, az indiánok megmaradt földjét s a föld állatait, melyek táplálékul szolgálnak az ott élő törzseknek. Kalandozzanak hát hőseinkkel, kedves olvasók, a természetfilmbe illő tájakon, a legizgalmasabb akciófilmek és legmélyebb drámák katartikus élményét átélve e kötetben, mely az eredeti, csonkítatlan, hatkötetes Winnetou-sorozat első része.

 

SAM HAWKENS /WINNETOU 2.

 

szerző: KARL MAY

kiadás éve: 2007
súlya: 260 gramm
terjedelme: 376 oldal

A Winnetou-sorozat e kötetében Old Shatterhand elmeséli, hogyan került Sam Hawkensszel és két társával az indiánok fogságába, majd hogyan szabadultak meg a kínzás és a halál markából, s lettek barátok az igaz szívű Winnetouval és törzsével. Old Shatterhand e kötetben kiérdemli, hogy elveszítse gúnynevét, a jó öreg Sam Hawkens már nem nevezi őt “greenhorn”-nak, s megvan rá minden oka. Harcuk azonban nem ér véget, tovább keresik az igazságot, immár az apacsok oldalán…

 

OLD FIREHAND /WINNETOU 4.

 

szerző: KARL MAY

kiadás éve: 2007

 

EGRI CSILLAGOK /OLVASMÁNYNAPLÓ /MIÉRT ÉPPEN EZT OLVASSAM?

 

szerző: RÁGYANSZKY ZSUZSANNA

kiadás éve: 2007
súlya: 140 gramm
terjedelme: 56 oldal

A sorozat újabb kötete Gárdonyi Géza Egri csillagok című kötelező olvasmányának minél teljesebb körű feldolgozásához nyújt segítséget feladataival. A szereplőkkel illetve jelenetekkel kapcsolatos kiegészítendő kérdések mellett fogalmak és magyarázatok is gyarapítják ismereteinket.

 

SCARLETT /LAPPANGÓ TITKOK

 

szerző: AUDREY DEE MILLAND

kiadás éve: 2007
súlya: 180 gramm
terjedelme: 256 oldal

Az ifjú Charlotte de Cavaignac boldog és szerelmes; úgy érzi, élete gyökeresen megváltozott, amióta Savannah-ba érkezett. A szerelem tüze lobbant lángra naiv lelkében, és azt képzeli, hogy ennél tökéletesebb érzés nem létezhet. Azonban boldogsága kérészéltű. Hamarosan értesül arról, hogy William Rothermere, az “angol lord” megkérte a kezét, és az édesapja már igent mondott. Charlotte kétségbeesetten töri a fejét, hogy kibújhasson a tervezett érdekházasságból. Scarlett nem tud szabadulni a gondolattól, hogy csodálatos hasonlóság anyai nagyanyja és a fiatal francia grófkisasszony között nem lehet a véletlen műve. Ám az évtizedek távlatából fényt deríteni a rokoni kapcsolatra szinte lehetetlen. Azonban történik valami, ami Scarlett figyelmét egy egészen másfajta rejtélyre tereli…

 

AZ ÚJKOR /GYAKORLÓFÜZET 7. OSZTÁLY /TÖRTÉNELMI HELYSZÍNELŐK

 

kiadás éve: 2006

 

A XX.SZÁZAD /GYAKORLÓFÜZET 8.OSZTÁLY /TÖRTÉNELMI HELYSZÍNELŐK

 

kiadás éve: 2006

 

A PÁL UTCAI FIÚK /OLVASMÁNYNAPLÓ /MIÉRT ÉPPEN EZT OLVASSAM?

 

kiadás éve: 2006
súlya: 130 gramm
terjedelme: 52 oldal

A sorozat újabb kötete Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk című kötelező olvasmányának minél teljesebb körű feldolgozásához nyújt segítséget feladataival. A szereplőkkel illetve jelenetekkel kapcsolatos kiegészítendő kérdések mellett fogalmak és magyarázatok is gyarapítják ismereteinket.

 

MOMO /OLVASMÁNYNAPLÓ /MIÉRT ÉPPEN EZT OLVASSAM?

 

kiadás éve: 2006

 

HALOTT KIS SZERELMESEM

 

szerző: MALOTA LÁSZLÓ

Malota László már az első – az önéletrajzi ihletésű A gyalázatosak szentélye című – regényével berobbant a köztudatba, meghódítván a magyar irodalomszerető közönséget és huzamosabb ideig vezetve a szépirodalmi sikerlistákat. Lebilincselő, fordulatos. magával ragadó, az inkább sejtető, s éppen ezért jobban megrázó írásstilusával, egyéni, helyenként cinikus humorával, szellemes, néhol hányavetinek tűnő modorával méltán vált az idei esztendő egyik legolvasottabb magyar írójává. A Halott kis szerelmesem, egy olyan különleges elbeszéléskötet, amiben az író sokrétűsége is megmutatkozik. Olyan írások gyűjteménye, amikben Malota László legbensőbb vallomásai is benne rejlenek, az első szerelemről, a későbbi csalódásokról, hányattatott életekről, a végső kétségbeesésig fokozódó érzésekről, és az öngyilkosságról. Az író féltő gondossággal ír mindazokról a tragédlákról, amiket magának is át kellett élni, és amitől éppen ezen írások által igyekszik kissé távolabb kerülni, s ha lehet nyomasztó hatásuktól megszabadulni.

 

A NAGY MAGYAR UFÓJÁRÁS

 

szerző: MURÁNYI OTTÓ-NAGY ZOLTÁN PÉTER

A nagy csodavárás ideje volt – a társadalmi változások pedig mindenféle egyéb furcsaságot produkáltak a hétköznapi élet minden területén. Ráadásul még az ufók is megszállva tartották az országot. Vegzálták a polgárokat, alig titkolt manővereket hajtottak végre. Leszállt az est és jöttek ők. Határozottan birtokba vették az elménket, nyomukban különös fények villództak, füst eregélt – s elszánt harci kiáltásokat hallatva csaptak össze fanatikus hívők és elszánt kételkedők. A nagy többség pedig értetlenül is jól mulatva nézett, mint aranyborjú a fakapura. Az eufória elszállt. Világunk rideg lett ismét, hűvös és hallgatag. A boldog és felszabadult Hungárián végigsöprő ufóláz hevületéből táplálkozva kínál egy kis melegséget az olvasónak újfent ez a szórakoztató könyvecske – melyet nehéz lesz letenni. Megtiltotta a szerző!

 

BREAD AND BUTTER AVAGY A POZITÍV GONDOLKODÁS KÉPESSÉGE

 

szerző: SHAHIN DARWISH

E kétnyelvű gyűjteményben elismert közéleti személyek, kiemelkedő művészek és filozófusok gondolatai állnak, hogy a bölcs és tömör aforizmák által a pozitív gondolkodás és életvitel elsajátításához segítsék hozzá az olvasót.

 

AZ ÖRDÖG ÚTJAI

 

szerző: OLIVER CHURCH

A sikeres vállalkozó egy bérgyilkos segítségével próbál megszabadulni – önmagától. A terv szépen halad, azonban Solti úgy dönt: mégis inkább élni akar. A megbízást viszont késő lemondani: a profi bérgyilkos már elindult, és akár a maffia embereivel is szembeszáll, hogy áldozata sértetlen maradjon. Ehhez a paradox helyzethez csatlakozik a rendőrség, és elkezdődik az őrült hajsza… A szerző Ludlum és Ken Follett hagyományait követve izgalmas, fordulatos cselekményű és sajátos humorral fűszerezett könyvet ad az olvasó kezébe.

 

GYILKOSSÁG A VALÓSÁGSHOW-BAN

 

szerző: BÍRÓ DÁNIEL

A valóságshow egyik legizgalmasabb kiszavazása után holtan találják az egyik házlakót. Ki ölhette meg úgy, hogy harminckét kamera figyelte folyamatosan az áldozatot, és még sincs bizonyíték? Hogyan sikerül a show-t futtató kereskedelmi tévécsatornának elkerülnie a botrányt? Miért segíti a gyilkos sms-ekkel a fiatal nyomozónő munkáját? Ez a szokatlan cselekményszövésű krimi nem csupán izgalmas perceket ígér, de bevezeti az olvasót a kereskedelmi tévék világába is, hogy leleplezze a nézők által kevéssé ismert kulisszatitkokat, a belső intrikákat és bizonyos fajta műsorok születésének, megvalósításának hátterét, titkait.

 

PEDOFÍLIÁK

 

szerző: VAJÓ SÁNDOR

Mint olyan ember, aki régóta az igazságügy és a gyógyítás határterületeivel foglalkozik, örömmel köszöntöm ezt a pedofíliáról szóló szöveg- és véleménygyűjteményt, valamint a szerző eredeti megközelítéseit. A könyv különös értéke, hogy olyan összefoglaló munka, mely több oldalról, számos hivatkozással közelíti meg a pedofíliakérdéskörét mint betegségvonzattal bíró, negatív társadalmi jelenséget. Témaválasztásban újszerű, hiszen a közelmúlt irodalmában ilyen tekintélyes, mindent átölelő munka nem készült. A könyv sokoldalúsága, olvasmányossága bizonyára hasznos lesz minden olvasó számára. Hasznos azért, mert egy mostanában gyakran szóba kerülő, de régi problémát nem indulatokkal telve, hanem a tények sokszínűsége és a szakemberek véleményei alapján tárgyal.

 

SIVATAGI ÁRNYÉK

 

szerző: LEILA A.SOUD

Leila fiatal s tapasztalatlan budapesti lány volt, amikor úgy döntött, hogy a kuvaiti származású Alihoz köti életét. Követte őt Amerikába, később Kuvaitba is, őszintén hitte, hogy jóban-rosszban kitart mellette. Egy kapcsolat azonban két emberen múlik, s néha a legjobb szándékok sem segítenek! Hol rontották el? E nem mindennapi történet révén betekintést nyerünk egy távoli, számunkra kissé idegen, misztikus világba, s akaratlanul is azonosulunk a gyermekeiért küzdő anyával. A mindenkori anyával, aki hisz abban, hogy a házasságban egyik félnek sincs joga ahhoz, hogy elvegye a másiktól a kettejük által megteremtett világot, a megismételhetetlen alkotásokat, a gyermekek lelkét, szeretetét.

 

IDEGES LÉGIÓ

 

szerző: ZSOLDOS ZOLTÁN

Egy társam az ebédlőben felemelte a tányérjáról a félbevágott citromot. – Figyelj jól! A kezem a légió, a citrom pedig a légiós. Elkezdte kezével a citromot préselni addig, míg az utolsó csepp is elhagyta a sárga héjat. Majd eldobta a maradékot. Ennél jobb példát nem lehet találni arra, hogy milyen hatással van az emberre a légió. Mindent kiprésel belőled, majd soha többé nem leszel az, aki voltál. Az életedből elvesz valamit. Vagy többet, vagy kevesebbet. Az is lehet, hogy mindenedet.A légióról szóló könyvem kissé másként sikeredett, mint a többi hasonló témájú könyv. A mindennapokat akartam bemutatni, mert az tölti ki az ott élők életér a hét hét napján és a nap huszonnégy órájában. Az ördög a részletekben lakozik.Aki elolvassa ezt a könyvet, az talán tényleg bepillantást nyer ebbe a misztikusnak és romantikusnak kikiáltott hadseregbe. Nem tettem hozzá semmit, mert nem tartottam szükségesnek. Ez maga a kemény valóság, és nincs szükség legendák keltésére. Ugyanakkor tiszteletem minden olyan légiósnak, akik valamilyen oknál fogva beálltak a légióba, vagy most is ott szolgálnak. Őértük is íródott ez a könyv. – A szerző beállt a Francia Idegenlégióba,részt vett a korzikai kiképzésben, átélte annak szépségeit és gyötrelmeit.

 

A SAS NEM FOG LEGYEKET

 

A modern kor folyamatosan változó környezetéhez idomul, azzal együtt módosul nyelvünk, nyelvezetünk. Ám napjainkat is kiirthatatlanul át meg átszövi számos szólás, utalás mely az európai kultúra bölcsőjénél a görög-római világban keletkezett. Használjuk ezeket – sokszor talán nem is sejtve, mily régi gondolatokat birtoklunk, nem tudván, kinek tulajdoníthatók, korábban milyen tartalmat hordoztak, s az eredeti éca jelentése miként változott az idők során. Érdekes és hasznos olvasmányt kínálva ezekből nyújt át egy kis csokrot e könyv, miközben a szólásokhoz, idézetekhez történeti utalásokat rendel. A görög és latin mondásokat pedig az új korba lendülő Európa, a magyar és monarchikus történelem egy-egy jeles alakjától vett idézettel toldja meg.

 

ÉGŐ ÉLETEK /SZEKTÁK MAGYARORSZ

 

szerző: RÉVY ESZTER

Sokat hallunk, olvashatunk a médiában mostanság azokról a szektákról, melyek elcsábítják a fiatalokat a családi háztól, a szülői, baráti köteléktől. E sokakat nyugtalanító jelenségről szól ez a könyv.

 

AZ ELNÖK EMBERE VOLTAM

 

szerző: MOLNÁR RÓBERT

Molnár Róbert több mint egy évtizedig volt az elnök embere. Januárban önként szakította meg kapcsolatukat. Az egykori bizalmas ebben a könyvben a történelmi hűségre támaszkodva mutatja be a Kisgazdapárt újkori tevékenységét, és tárja fel az eddig még soha nem publikált kulisszatitkokat.

 

SUZANNE /akció

 

szerző: ZED CUTTER

Három férfi és egy nő sorsa fonódik össze ebben a misztikus és kalandos történetben. Bruce Bupps, sikeres műgyűjtő, Mark Swallow, a múltja elől menekülő fiatalember, mostohabátyja pedig a látszólag tökéletes életet élő Robert. Ám mindannyiuk élete megváltozik, amikor találkoznak a megejtő szépségű Suzanne-nal és egy rejtélyes eredetű festménnyel. Az ezt követő események előbb észrevétlenül, majd fokozatosan elhatalmasodva porrá zúzzák addigi életüket. Vajon úrrá lehet-e az ember a sorsán? Vajon legyőzheti-e a végzet az embert? Zed Cutter műve sodró lendületű kalandregény, klasszikus meseszövésű romantikus történet, s egyúttal filozófikus önismereti utazás.

 

KISBANDI AZ ALVILÁG ÉS A MILL.

 

szerző: JÓNÁS JÓZSEF

Az oroszok megpróbáltak különböző embereket bizonyos dolgokra rávenni, úgymint engem. Én eljöttem. Voltak azonban olyan emberek, akik otthon maradtak. Az egyik oka az lehet a leszámolásnak. Nem tudok tényszerű választ adni, de van egy feltételezésem ezzel kapcsolatban. Úgy gondolom, megérett a helyzet az oroszoknál a takarításra. Mindenkit elsöpörnek, aki nem tetszett nekik. Még azokat is, akikkel korábban a legnagyobb egyetértésben dolgoztak. Ám nem egyetlen okot kell keresni az összesrobbantás és gyilkolás hátterében. Az sem kizárt, hogy két különböző nemzetiségű ember összeveszett, vagy akár két magyar is, erre felrobbant valahol egy kézigránát, lelőttek valakit. Egyetlen egy dologban biztos vagyok: lehet bárki, bármennyire is okos, mondhatja azt, hogy ő a tutit tudja, de az igazságot csak az ismeri, aki megrendelte a gyilkosságokat és a robbantásokat. Minden egyéb csak feltételezés. Én azt mondtam el, ami velem történt, és azt: nekem mit mondtak arról, hogy mi történik majd a közeljövőben. Az történt. De, hogy ezen belül ki és miért felelős, azt tőlem ne kérdezze senki.