Egészség, életmód

A VÁGY SZAKÁCSKÖNYVE /AFRODIZIÁKUMOK A KONYHÁBAN

 

szerző: BRUNO CERDAN

kiadás éve: 2005

A vágy ételei mind a fiatalok, mind az idősebbek fantáziáját megragadják, és ledöntik a nemek közötti gátakat. A vágy szakácskönyve az egész világ receptjei közül válogatva mutatja be, hogy a hagyományos és az avantgarde konyha hogyan egészítik ki egymást alkotó módon.

 

A TETOVÁLÁS NAGYKÖNYVE

 

szerző: CHRIS WROBLEWSKI

kiadás éve: 2004

A tetoválás nagykönyve kétségtelenül a legizgalmasabb és legkülönlegesebb kiadvány a tetoválásról, amely valaha is megjelent. Ez a könyv fényképes kalandozás a tetoválás világszerte elterjedt kultúrájában; meglepő és gondolkodásra késztető módon magasztal egy olyan ősi művészet ágat, amely kulturális jelenségként a mai napi nem elfogadott. A tetoválás nagykönyve átfogó képi dokumentum, bemutatja a tetoválás világát annak XIX. századi európai újjászületésétől a korabeli stúdiók és felszerelések csodálatos képein át egészen az 1970-es évek Amerikájáig, az ikonjellegű tetoválásokig és a tetoválás reneszánszáig, amely a mai napig világszerte érezteti hatását. A könyv azonban mindenekelőtt emberekről és különleges egyéniségekről szól: fejvadászok, skinheadek, cirkuszi csodabogarak, buddhista szerzetesek és tetoválás- fetisiszták vallanak megszállottságukról, valamint hűségükről a festék és fájdalom rituáléjához.

 

AZ ÉTELÜNK A GYÓGYSZERÜNK /CSECSEMŐK

 

szerző: VICKI EDGSON ÉS IAN MARBER

Az ételünk a gyógyszerünk sorozat legújabb kötete értékes ismereteket nyújt azokról az ételekről és tápanyagokról, amelyek az egészséges növekedéshez szükségesek. Minden változást figyelembe vesz, amely a születéstől a pubertáskorig a gyermekek tápanyagszükségleteiben végbemegy. A szerző ismerteti azokat az ételeket, amelyeknek szerepelniük kell gyermekünk étrendjében ahhoz, hogy a megfelelő immunitás és az egészséges csontozat kialakulhasson, az agy fejlődése optimális legyen és a maximális mennyiségű energia szabaduljon föl. Tanácsokkal szolgál továbbá az elválasztáshoz, a vegetáriánus gyermekek étrendjének kialakításához, az ételallergia és intolerancia felismeréséhez.

 

AZ ÉTELÜNK A GYÓGYSZERÜNK /HELYES TÁPLÁLKOZÁSSAL

 

szerző: IAN MARBER&VICKI EDGSON

Életünk szinte egyharmadát töltjük ágyban – alvással, szendergéssel, szeretkezéssel. Az alvással és a szexuális élettel kapcsolatos problémák sajnos meglehetősen gyakoriak, és ezek jelentősen befolyásolhatják egészségünket és boldogságunkat. Ez a könyv a szerzőpáros Az ételünk a gyógyszerünk című bestseller sorozatának második kötete, amely a szexuális élet javítását tűzte ki célul. Az alvással és a szexualitással kapcsolatos problémákat gyűjti össze, vizsgálja azok lehetséges okait, és orvosolni próbálja ezeket a helyes táplálkozás segítségével.

 

AZ ÉTELÜNK A GYÓGYSZERÜNK /GYÓGYÍTÓ ÉTELEK

 

szerző: VICKI EDGSON ÉS IAN MARBER

Mit együnk, hogy enyhítsük az allergia kellemetlen tüneteit? Hogyan szabadulhatunk meg kínzó migrénünktől vagy alvászavarainktól egy ízletes, könnyű vacsora segítségével? – Ezekre és sok hasonló kérdésre kaphat választ könyvünkből, amely a 100 legegészségesebb ételalapanyag bemutatása mellett kiemelten foglalkozik a táplálékoknak a szervezetre gyíakorolt jótékony hatásával. Tanácsokat ad a leggyakoribb betegségek – magas vérnyomás, migrén, szénanátha, keringési és emésztési zavarok, és még számtalan más probléma kezelésére, és bemutatja, hogy egy diéta kellemes is tud lenni: több mint negyven egyszerű, ugyanakkor különleges étel receptjét tartalmazza.

 

A TESTISÉGRŐL ŐSZINTÉN

 

szerző: DR.RUSZ EDIT-JUDY ANGLER

E könyv szereplője a férfi és a nő. A szerelmesek, akiket a legszebb emberi érzés köt össze, mégsem boldogok, mert kapcsolatukban rosszul működik a szex. Férfi és nő, műveltségtől, foglalkozástól, vagyoni helyzettől és lakhelytől függetlenül egyformán szenved, ha nem harmonikus a szexuális élete. Előbb önmagukat, majd a másikat vádolják, a haragtól lassan lecsillapul a vágy, és mire észreveszik, elillan a szerelem. A megszólalók meglepő őszinteséggel beszélnek a testi szerelemről, erről a mindannyiunkat érintő témáról.

 

ILCSI NÉNI KÉPES FÜVESKÖNYVE

 

szerző: DR.RUSZ EDIT-JUDY ANGLER

Szépítő füvek, zöldségek és gyümölcsök, melyek bárhol fellelhetők Magyarországon, kiegészítve Ilcsi néni receptjeivel, tanácsaival, és Molnár Ferenc csodálatos fotóival.