Humor és szórakoztatás

GLEE KÉPREGÉNY /SZTÁROK LESZÜNK!

 

szerző: KÉPREGÉNY

kiadás éve: 2010
súlya: 120 gramm
terjedelme: 32 oldal

A méltán sikeres televíziós musical- és vígjátéksorozat alapján készült képregény.


 

LADY GAGA KÉPREGÉNY /EXTRA KÉPEKKEL

 

szerző: KÉPREGÉNY

kiadás éve: 2010
súlya: 120 gramm
terjedelme: 32 oldal

Az utcán, a parkban, az újságosnál, mindenütt csak Lady Gaga. Lady Bla-bla. Fenomenális. Nagyágyú. De ki is ő valójában?


 

OLD DEATH /WINNETOU 3.

 

szerző: KARL MAY

kiadás éve: 2007
súlya: 180 gramm
terjedelme: 248 oldal

“Old Death! Sokat hallottam erről az ismert és híres westmanről. Ismerték a Mississippin túl minden tábortűznél, sőt a Kelet városaiban is. Ha csak tized- vagy huszadrésze igaz annak, amit beszélnek, akkor is olyan vadász és nyomkereső, aki előtt le kell venni a kalapot. Egy egész emberöltőn keresztül csatangolta a Nyugatot, s minden kalandja ellenére még sohasem kapott sebet. Ezért a babonások azt tartották róla, hogy nem fogja a golyó. Az igazi nevét senki sem tudja. Az Old Death a harci neve volt -roppant soványsága miatt nevezték így. A vén halál! Mikor így magam előtt láttam, nem csodálkoztam a nevén.” E kötet, mely az amerikai polgárháború idején játszódik, ismét kalandos utazásra hívja az olvasót Old Shatterhand és újdonsült barátja, Old Death társaságában.

 

SANS-EAR /WINNETOU 5.

 

szerző: KARL MAY

kiadás éve: 2007
súlya: 180 gramm
terjedelme: 256 oldal

“Annyit mondok, Charley, az, akit ma Fületlennek hívnak, valamikor egészen más fickó volt, boldog és vidám, akár a tavaszi nap. Fiatal farmer volt ő abban az időben, és a feleségéért ezer életet is szívesen áldozott volna. A gyermekéért pedig tízezret is. Az asszonyt valamikor a legjobb lován hozta haza, s ezt a lovat Tóninak hívták. S mikor aztán a lónak csikója született, miért ne hívtam volna azt is Tóninak, mint az anyját? Aztán jött az a tíz ember, akiket már említettem. Rablóbanda volt, amilyen akkortájt több is veszélyeztette a vidéket. Felégették a farmomat, megölték a feleségemet és a gyermekemet, és agyonlőtték a kancámat is, mert nem használhatták. Nem tűrt meg idegent a hátán. Csak a fiatal Tóni maradt meg, mert megszökött. Mikor hazaértem a vadászatról, ez az állat volt egyedül, ami ott várt régi boldogságom elpusztított helyén …” Sam Sans Ear, azaz Fületlen, az elkeseredett farmerból lett westman lesz e kötetben Old Shatterhand társa az igazság kalandos keresésében.

 

WINNETOU /WINNETOU 6.

 

szerző: KARL MAY

kiadás éve: 2007
súlya: 280 gramm
terjedelme: 408 oldal

A sorozat utolsó kötetében Old Shatterhand további kalandokon keresztül vívja végső harcát az igazságért. Hogy milyen véget ér a történet? Mire hőseink a Winnetou-hegyre érnek sok mélységen és szakadékon át – a lélek mélységein és szakadékain -, a gyilkos talán megbűnhődik végre. “…De aki megáll a Gros-Ventre-hegyek között, a Metsur-folyónál, az apacs síremléke előtt, az így szól magában: – Itt nyugszik Winnetou. Vörös ember volt, de nagy ember! És valamikor majd igazságosan gondolkodó és érző emberek fognak élni a nyugat hegyein és szavannáin, és azt mondják: – Itt nyugszik a vörös népfaj. Nem lett naggyá, mert nem lehetett!”

 

OLD SHATTERHAND /WINNETOU 1.

 

szerző: KARL MAY

kiadás éve: 2007
súlya: 180 gramm
terjedelme: 264 oldal

Karl May, vagyis Old Shatterhand történetét a Vadnyugatról és Winnetouról, rézbőrű barátjáról sokan ismerik, hisz a klasszikus számba menő mű elődje és atyja a mai James Bond-, Indiana Jones- és Termináror- sztoriknak. Azonban nincs híján a romantikának, a “sötét, véres Vadnyugat” hőseinek kemény ökle és akarata mögött igaz szív lakik. Igaz szív, benne igaz barátság és önfeláldozás. Férfiaké, akik küzdenek az igazságért és becsületért, hogy megmentsék egy kihalóban lévő emberi faj, az indiánok megmaradt földjét s a föld állatait, melyek táplálékul szolgálnak az ott élő törzseknek. Kalandozzanak hát hőseinkkel, kedves olvasók, a természetfilmbe illő tájakon, a legizgalmasabb akciófilmek és legmélyebb drámák katartikus élményét átélve e kötetben, mely az eredeti, csonkítatlan, hatkötetes Winnetou-sorozat első része.

 

SAM HAWKENS /WINNETOU 2.

 

szerző: KARL MAY

kiadás éve: 2007
súlya: 260 gramm
terjedelme: 376 oldal

A Winnetou-sorozat e kötetében Old Shatterhand elmeséli, hogyan került Sam Hawkensszel és két társával az indiánok fogságába, majd hogyan szabadultak meg a kínzás és a halál markából, s lettek barátok az igaz szívű Winnetouval és törzsével. Old Shatterhand e kötetben kiérdemli, hogy elveszítse gúnynevét, a jó öreg Sam Hawkens már nem nevezi őt “greenhorn”-nak, s megvan rá minden oka. Harcuk azonban nem ér véget, tovább keresik az igazságot, immár az apacsok oldalán…

 

OLD FIREHAND /WINNETOU 4.

 

szerző: KARL MAY

kiadás éve: 2007